Πρώτο τζάμπολ στο Ευρωμπάσκετ

Πρώτο τζάμπολ στο Ευρωμπάσκετ

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νίκη στην πρεμιέρα κάθε μεγάλης διοργάνωσης δεν αποτελεί τη μεγαλύτερη εγγύηση για την περαιτέρω καλή πορεία κάθε ομάδας, αλλά πάντοτε χαρακτηρίζεται ως η καλύτερη ψυχολογική τόνωση για την αυτοπεποίθηση των παικτών. Απέναντι στην πρώτη αντίπαλό της, τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη (18.00), η Εθνική ομάδα μπάσκετ θέλει τους δύο πρώτους βαθμούς στον Γ΄ όμιλο του 37ου Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας. Αφενός για να επιβραβευτεί από το πρώτο επίσημο παιχνίδι στην πόλη Αλίτους η δουλειά της προετοιμασίας, και αφετέρου για να αρχίσουν να θωρακίζονται με σιγουριά οι έξι νέοι παίκτες που καλύπτουν το 50% της σύνθεσης της ομάδας και θα πάρουν το «βάπτισμα του πυρός» σε μεγάλη διοργάνωση. «Πρωτάρης» είναι και ο προπονητής Ηλίας Ζούρος που παραδέχτηκε ότι υπάρχει άγχος θετικής… μορφής στην πρεμιέρα.

«Για εμάς που έχουμε πολλούς νέους παίκτες, χρειαζόμαστε να «χτίζουμε» την εμπιστοσύνη παιχνίδι με παιχνίδι. Η ομάδα έχει ανάγκη να παίζει, να βρίσκει ρυθμό, να παίζει καλή άμυνα και πετυχαίνοντας νίκες να δυναμώνει ψυχικά και να είναι καλύτερη στον επόμενο αγώνα».

Το φιλικό παιχνίδι που είχε δώσει η Εθνική με τους Βόσνιους στο τουρνουά του Ρίμινι και η εύκολη επικράτησή της με διαφορά 25 πόντων, δεν είναι στοιχείο σύγκρισης για τη σημερινή αναμέτρηση.

«Η Βοσνία διαθέτει τώρα τον Βασίλιεβιτς και τον Τζάζβιν που έχουν εμπειρία και από το ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι μία ομάδα που σουτάρει πολύ καλά από μακρινή απόσταση και αυτό την κάνει πολύ επικίνδυνη», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Τι έχει δείξει η ανάλυση της Βοσνίας από το επιτελείο του ελληνικού πάγκου; Ο συνεργάτης του Ζούρου, ο Δημήτρης Πρίφτης υποστηρίζει ότι «οι τρεις ψηλοί Τελέτοβιτς, Μπαϊράμοβιτς και Μπάβτσιτς συγκροτούν τη δύναμη της Βοσνίας, ενώ στην περιφέρεια ο Ντόμερκαντ είναι ο κύριος σκόρερ και ο Βασίλιεβιτς αναλαμβάνει την οργάνωση».

Η αμυντική αποτελεσματικότητα θα είναι το πρώτο μέλημα της Εθνικής για να ελέγξει τον ρυθμό και να φτάσει στη νίκη με ασφάλεια.

Οι Βόσνιοι τρέφουν μεγάλη εκτίμηση στην Εθνική Ελλάδας, παρά την ανανεωμένη σύνθεσή της και ο τεχνικός της, Σαμπίτ Χάτζιτς, θεωρεί ότι μόνο αν δοθεί η ευκαιρία στους παίκτες του, θα έχουν ελπίδες νίκης. «Στόχος μας είναι να περάσουμε στον δεύτερο γύρο, χρειαζόμαστε τρεις νίκες. Αν τα καταφέρουμε, θα είναι σαν να έχουμε πάρει μετάλλιο».

Στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ, ξεχωρίζει το ντέρμπι Σερβίας – Ιταλίας στον Β΄ όμιλο, ενώ στα άλλα δύο παιχνίδια του ομίλου της Εθνικής, θα παίξουν Κροατία – Φινλανδία και Μαυροβούνιο – Σκόπια.

Στην Αθήνα ο Λόγκαν για ΠΑΟ

«Υμνους» για τον Παναθηναϊκό και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, επιφύλαξε ο Ντέιβιντ Λόγκαν στις πρώτες δηλώσεις του στην Αθήνα. «Ευτυχώς όλα τελείωσαν, όπως ήθελα. Η μεταγραφή μου κράτησε καιρό, αλλά άξιζε τον κόπο. Θα κάνω νέο ξεκίνημα, σε μια μεγάλη ομάδα με έναν τεράστιο προπονητή. Είναι μεγάλη ευκαιρία για μένα», είπε ο Λόγκαν που υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις. Ο Ρομέιν Σάτο επέστρεψε στην Αθήνα και θα δώσει το παρών στην αυριανή πρεμιέρα της προετοιμασίας, στην οποία θα συμμετάσχουν και οι Τσαλδάρης, Κυρίτσης. Ο Παναθηναϊκός θα κάνει μία ακόμα μεταγραφή για τη θέση του πάουερ φόργουορντ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή