Η δεξαμενή των παικτών

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επένδυση κάθε ομάδας στα τμήματα υποδομής της με σκοπό την ανάδειξη Ελλήνων παικτών που θα φορέσουν τη φανέλα της ανδρικής ομάδας του συλλόγου, επιβάλλεται να είναι επίμονη, μακρόχρονη και να διαποτίζεται από υπομονή προπονητών και παραγόντων.

Στο Περιστέρι, όπως και στον Πανιώνιο, η δεξαμενή άντλησης παικτών είναι από τις μεγαλύτερες στις ομάδες της Αττικής, αλλά το ζητούμενο είναι η καλλιέργεια του φυτωρίου τους να έχει και την ανάλογη υποδοχή και ανταπόκριση στην πρώτη ομάδα.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης που ανήκει στον Ολυμπιακό, τις τελευταίες δέκα ημέρες, αποτέλεσε χαρακτηριστικό παράδειγμα επένδυσης του Περιστερίου στον συγκεκριμένο παίκτη, ανεξαρτήτως αν δεν τον διατήρησε στην ομάδα του και αποδέχτηκε την «ερυθρόλευκη» πρόταση.

«Ο Μάντζαρης είναι γέννημα – θρέμμα του Περιστερίου, άρχισε από τις ομάδες των μίνι και έφτασε στην ανδρική ομάδα, σε διάστημα 8-9 χρόνων. Ηταν παίκτης που ξεχώρισε από το ταλέντο του και δούλεψε σημαντικά σ’ όλα τα κλιμάκια, έως ότου έφτασε στην ανδρική ομάδα. Τον περιμέναμε και ο ίδιος ένιωσε την εμπιστοσύνη που του είχε ο σύλλογος», λέει ο προπονητής του Περιστερίου, Αργύρης Πεδουλάκης και συνεχίζει:

«Σε αυτές τις εποχές, δεν φτάνει για κάθε σύλλογο να έχει ακαδημίες γεμάτες από παιδιά που δεν θα έχουν, όμως, σαφή προσανατολισμό να φτάσουν, εφόσον αξίζουν και αποφύγουν ατυχίες, στην πρώτη ομάδα. Μεγαλύτερη σημασία έχει το σύστημα λειτουργίας των τμημάτων υποδομής, σε όλα τα επίπεδα και έπονται η ικανότητα και η θέληση του ταλαντούχου παίκτη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή