Ομηρος ενός καβγά

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για μια ακόμα εβδομάδα, το βασικό θέμα των πρωτοσέλιδων των αθλητικών εφημερίδων ήταν οι καβγάδες εντός του πολυμετοχικού ΠΑΟ: το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν μεγαλύτερο για αυτούς από ό,τι για τα αμιγώς αγωνιστικά. Δεν είναι παράξενο: το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι κυρίως ένα παραγοντικό παιχνίδι.

Στην κόντρα του κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη με τον κ. Ανδρέα Βγενόπουλο μετράει κανείς υπερβολές και των δύο. Ο Βαρδινογιάννης θέλει να φύγει από τον ΠΑΟ χωρίς να πληρώσει τίποτα και χωρίς να αναλάβει την παραμικρή υποχρέωση για μελλοντικές απαιτήσεις που μπορεί να υπάρξουν από (πρώην) συμπαίκτες του στο project του Βοτανικού: ήδη ακούγεται ότι ο κατασκευαστής του εμπορικού κέντρου κ. Μπάμπης Βωβός έχει παράπονα και από τον ΠΑΟ και από τον Δήμο Αθήνας.

Αυτή την εβδομάδα τα ΜΜΕ που απηχούν θέσεις ή ανήκουν στην οικογένεια Βαρδινογιάννη ανέλαβαν τη διαπόμπευση (σε μερικές περιπτώσεις…) του Βγενόπουλου που πιστεύει πως ο Τζίγκερ προετοιμάζεται για μια (άτυπη αλλά πολύ καλά οργανωμένη) αντιπολίτευση στην όποια διοίκηση ο ίδιος θέλει να τοποθετήσει στον ΠΑΟ, αν τον αναλάβει. Οι επιθέσεις που έκανε ο Βαρδινογιάννης στο Βγενόπουλο μοιάζουν παράλογες αν μιλάμε για άνθρωπο που διατυμπανίζει ότι θέλει να αποχωρήσει από το ποδόσφαιρο.

Από την άλλη ο Βγενόπουλος αρνείται να πάρει τις μετοχές που ο Τζίγκερ βάφτισε «ανενεργές», ζητεί από τον Βαρδινογιάννη να παραχωρήσει τη χρήση του αθλητικού κέντρου της Παιανίας στον σύλλογο χωρίς τίμημα, απαιτεί να διοικήσει τον ΠΑΟ χωρίς να του γίνεται η παραμικρή κριτική από ανθρώπους όπως οι Βαρδινογιάννηδες και οι Γιαννακόπουλοι που τον σύλλογο ποικιλοτρόπως και για χρόνια τον βοήθησαν. Οι απαιτήσεις αυτές είναι δύσκολο να γίνουν δεκτές και αυτό το ξέρει όποιος θέλει να ασχοληθεί με τον ΠΑΟ. Για την ώρα ο Βαρδινογιάννης προσχηματικά λέει πως φεύγει (κι όλο εδώ είναι…) και ο Βγενόπουλος υπόσχεται ότι θα αναλάβει (και δεν το κάνει ποτέ…). Ο πρώτος λέει ότι παραχωρεί τις μετοχές, ο δεύτερος ότι βάζει χρήματα: κι επειδή και οι δύο μένουν στα λόγια ο ΠΑΟ είναι όμηρος ενός καβγά.

Μπορεί να τελειώσει με κάποιο τρόπο η ιστορία; Ο μόνος εύκολος είναι να εμφανιστεί κάποιος τρίτος, να αποκτήσει τον ΠΑΟ παίρνοντας τα μερίδια και των δύο και να διοικήσει την ομάδα κλείνοντας το κεφάλαιο της πολυμετοχικότητας που εξελίχθηκε σε εμφύλιο. Επειδή τέτοιος δεν υπάρχει (όποιος ενδιαφέρθηκε τρόμαξε…), η μόνη λύση είναι να βρεθούν οι δυο τους και να μην μας το πουν ποτέ. Πράγμα δύσκολο για δυο που μοιάζουν να ασχολούνται με την επικοινωνία πιο πολύ από ό,τι με το καλό του ΠΑΟ…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή