ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποιος μπορεί να το κάνει;

«Το ζητούμενο δεν είναι πόσα μέλη θα έχουν τα διοικητικά συμβούλια των ομοσπονδιών. Το ζητούμενο είναι πώς βγαίνουν αυτά τα μέλη» είπε την περασμένη Τρίτη στη Βουλή ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού και νυν επικεφαλής του τομέα αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Ιωαννίδης.

Πάντως, η Νέα Δημοκρατία δεν προτίθεται να φέρει τροπολογία για την αλλαγή του τρόπου εκλογών της ΕΠΟ, παρότι και στην ίδια αλλά και στο ΠΑΣΟΚ θα ήθελαν ένα εκλογικό σύστημα αναλογικότερο, αντιπροσωπευτικότερο και πιο δύσκολα χειραγωγήσιμο. Την τελευταία φορά που επιχείρησε να το κάνει, το 2006, η κυβέρνηση οδηγήθηκε σε άτακτη υποχώρηση… ΜΠΛΟΥ.

Φήμες στην πλατεία

Βιάστηκαν κάποιοι στη Νέα Σμύρνη να συνδυάσουν στη σκέψη τους πιθανή κατάκτηση του κυπέλλου από τον Πανιώνιο με πιθανή επιστροφή τους τέως ιδιοκτήτη της ΠΑΕ. Αυτό, επειδή τον είδαν να παρακολουθεί την πρόσφατη πρόκριση του «ιστορικού» στην προημιτελική φάση. Ο Πανιώνιος δεν χρειάζεται… χορηγό για να σηκώσει και τρίτο κύπελλο στην ιστορία του. Το έκανε δύο φορές με άδειο ταμείο και χωρίς πλούσιους ιδιοκτήτες. Το ίδιο μπορεί να κάνει ξανά. Γ. Β.

Περιμένουν… πριγκιπόπουλο

Στην ΑΕΚ συμβαίνει το εξής παράδοξο. Ολοι (μέτοχοι – αμέτοχοι, προσωρινή διοίκηση) κόπτονται να αλλάξει χέρια το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, αλλά όταν φθάνει η ώρα να γίνει κάτι τέτοιο προσμένουν το… πριγκιπόπουλο του παραμυθιού και κάνουν παρεμβάσεις. Στην υπόθεση Ξενιάδη μέχρι και ο εξαφανισμένος «supporter», όπως δηλώνει ότι είναι πλέον, Πέτρος Παππάς, φέρεται να επικοινώνησε με τη διοίκηση και να εξέφρασε τις αντιθέσεις του. Τελικά ποιος είναι ο ρόλος του καθενός σε αυτή την ΠΑΕ; Δ. Λουκ.

Πολλές οι δυσκολίες

Αυτό που απευχόταν η αγγλική ομοσπονδία, έγινε. Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα «κονταροχτυπηθούν» για μια θέση στον 5ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας, με τις μνήμες από τα ρατσιστικά σχόλια του Σουάρες κατά του Εβρά να είναι ακόμα νωπές. Υπό τον φόβο των επεισοδίων, θα ληφθούν ισχυρά μέτρα ασφαλείας για τον αγώνα της 28ης Ιανουαρίου στο Ανφιλντ, που είναι πιθανό να μην είναι ο μόνος με αυτά τα στοιχεία. Αν η ΚΠΡ αποκλείσει τη Μίλτον Κέινς, θα υποδεχθεί την ίδια μέρα την Τσέλσι του Τζον Τέρι, που φέρεται να έκανε αντίστοιχα με του Σουάρες σχόλια κατά του αμυντικού των Λονδρέζων, Αντον Φέρντιναντ. Πολλές οι δυσκολίες για τη διοργανώτρια. Μ.Τ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή