ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΠΟΨΗ

Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε τελικά για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό· ίσως πιο γρήγορα απ’ ό, τι περίμεναν οι φίλοι του. Ισως πιο αργά γι’ αυτούς που κοίταξαν πίσω από τους πανηγυρισμούς της 9ης Ιουνίου του 2010, όταν ο Θανάσης Γιαννακόπουλος είχε προλάβει να αιφνιδιάσει τον Ομπράντοβιτς, προαναγγέλλοντας στους οπαδούς την παραμονή του για δύο χρόνια ακόμη.

Σήμερα, ο Παναθηναϊκός καλείται να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο. Ο «Ζοτς» αποτελεί παρελθόν, με ένα βελούδινο διαζύγιο, το οποίο όμως έκρυψε, επιτυχημένα, πολλές πικρίες, τόσο από την πλευρά του Σέρβου όσο και από αυτή των Γιαννακόπουλων.

Οι «πράσινοι» θα κινηθούν πλέον με διαφορετικά άτομα στις δύο κομβικές θέσεις της ομάδας: τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο στον διοικητικό θρόνο και τον νέο προπονητή στον αγωνιστικό, με το ένδοξο παρελθόν να σκεπάζει τουλάχιστον τα πρώτα βήματά τους και τις επερχόμενες συγκρίσεις να είναι αναπόφευκτες.

Ο Δ. Γιαννακόπουλος αποφάσισε να βγει μπροστά παίρνοντας πάνω του, και εν γνώσει του, μεγάλο μέρος των απόνερων που άφησε η φυγή του «Ζοτς» και αυτό οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε. Τον περιμένει όμως μια πολύ ανηφορική επόμενη μέρα, κατά την οποία θα κριθεί αυστηρά για τις αποφάσεις του. Η κρίση έχει πληγώσει οικονομικά την οικογένεια, όμως έχει πληγωθεί και το γόητρό της (χαμένος τίτλος, Ευρωπαϊκό Ολυμπιακού, το επικοινωνιακό μέρος του διαζυγίου). Και αυτό μόνο οφέλη μπορεί να φέρει στον ΠΑΟ αυτήν τη στιγμή.