ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Μεσίνα στο προσκήνιο, σιγή ιχθύος από την ΚΑΕ

«Επτασφράγιστο μυστικό» είναι το όνομα του στόχου που έχει θέσει ο Παναθηναϊκός για τον αντικαταστάτη του Ομπράντοβιτς στον πάγκο της ομάδας και μπορεί να γίνει γνωστό μόνο όταν γίνει η πρώτη κρούση από τους «πράσινους» στο πρόσωπό του.

Στη λίστα των υποψηφίων, ο συγκεκριμένος τεχνικός βρίσκεται στην πρώτη θέση και στον Παναθηναϊκό, μόλις, τρία πρόσωπα το γνωρίζουν. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης και ο Μάνος Παπαδόπουλος, οι οποίοι «τρέχουν» και τις εξελίξεις στη μετά Ομπράντοβιτς εποχή, θέλουν να μη διαρρεύσει το όνομα του πρώτου υποψηφίου, αν δεν καταθέσουν την πρότασή τους και λάβουν τη θετική ή την αρνητική απάντησή του.

Οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού έχουν αποφασίσει ότι ο ξένος προπονητής, στον οποίο θα προτείνουν διετή συνεργασία, θα πρέπει να έχει «βαρύ» όνομα και καλή προϊστορία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ο Ιταλός, Ετόρε Μεσίνα, διαθέτει και τα δύο αυτά στοιχεία, περισσότερο από τον Σιμεόνε Πιανιτζιάνι και τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς της Κάχα Λαμποράλ, αλλά ο Παναθηναϊκός θέλει πρώτα να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις του «Εκτορα» για να δουλέψει στο ελληνικό πρωτάθλημα.

– Ιδιαίτερα δυνατά θα είναι τα δύο πρώτα φιλικά παιχνίδια που θα δώσει η Εθνική ομάδα μπάσκετ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το προολυμπιακό τουρνουά της Βενεζουέλας, αύριο και μεθαύριο στη Λιθουανία, με αντιπάλους τη Ρωσία και την οικοδέσποινα του τουρνουά.