Στο ίδιο έργο θεατές οι Ιταλοί

Στο ίδιο έργο θεατές οι Ιταλοί

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οσοι πίστευαν, πριν από την έναρξη της διοργάνωσης, ότι οι Ιταλοί δεν θα έκαναν αισθητή την παρουσία τους, έχουν αρχίσει να δικαιώνονται. Η «σκουάντρα ατζούρα», μετά το ενθαρρυντικό της ξεκίνημα στο παιχνίδι της πρεμιέρας με την Ισπανία, ήρθε να μαυρίσει την καλή της εικόνα κόντρα στην Κροατία η οποία μάλλον αδικείται από το τελικό 1-1 του Πόζναν. Με την ισοπαλία αυτή και τη νίκη της Ισπανίας επί της Ιρλανδίας (4-0), η Ιταλία είναι σε δύσκολη θέση, αφού στον τελευταίο αγώνα θα πρέπει να κερδίσει την Ιρλανδία και να μη λήξει ισόπαλο το Κροατία – Ισπανία. Αν αυτό το παιχνίδι δεν βρει νικητή, τότε θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία και όλα θα εξαρτηθούν από τις διαφορές των γκολ. Οι άσχημες μνήμες, πάντως, έχουν ήδη ξυπνήσει, αφού σε μία ανάλογη περίπτωση στο Εuro 2004, Δανία και Σουηδία είχαν έρθει ισόπαλες με το μόνο αποτέλεσμα που τις βόλευε (2-2), αφήνοντας τους Ιταλούς εκτός διοργάνωσης!

Στο πρώτο ημίχρονο, οι παίκτες του Πραντέλι έδειχναν να είναι τα αφεντικά της αναμέτρησης, παίρνοντας το προβάδισμα στο 39΄ με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Πίρλο. Αν, μάλιστα, ο Μπαλοτέλι δεν ήταν ο καλύτερος παίκτης των… Κροατών, τότε οι Ιταλοί θα είχαν τουλάχιστον ένα ακόμη γκολ στο σακούλι τους. Το ανούσιο παιχνίδι των «μπλε» έδωσε το δικαίωμα στους Κροάτες να πιστέψουν στην ανατροπή. Εβαλαν μπροστά το επιθετικό τους ταλέντο, σκόραραν με τον Μάντζουκιτς (72΄) και έκλεισαν τον αντίπαλο στα καρέ του, χωρίς, όμως, να καταφέρουν να σκοράρουν και δεύτερο γκολ.

ΙΤΑΛΙΑ: Μπουφόν, Μάτζιο, Κελίνι, Ντε Ρόσι, Μπονούτσι, Τιάγκο Μότα (62΄ Μοντολίβο), Μαρκίζιο, Τζιανκερίνι, Πίρλο, Μπαλοτέλι (69΄ Ντι Νατάλε), Κασάνο (83΄ Τζιοβίνκο).

ΚΡΟΑΤΙΑ: Πλετικόσα, Στρίνιτς, Τσόρλουκα, Σίντεφελντ, Σρνα, Ράκιτιτς, Βουκόγιεβιτς, Μόντρις, Πέρισιτς (68΄ Πράνιτς), Μάντζουκιτς (90΄ Κράνιτσαρ), Γέλαβιτς (83΄ Εντουάρντο).

Στο Γκντανσκ, η Ισπανία απλώς επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί, κάνοντας επίδειξη δύναμης απέναντι στην Ιρλανδία (4-0). Τόρες (4΄, 70΄), Σίλβα (49΄) και Φάμπρεγας (83΄) θύμισαν για ποιον λόγο οι «φούριας ρόχας» θεωρούνται μαζί με τους Γερμανούς οι επικρατέστερες ομάδες για την κατάκτηση του τίτλου.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Κασίγιας, Αρμπελόα, Πικέ, Ράμος, Αλμπα, Τσάβι, Μπούσκετς, Τσάμπι Αλόνσο (65΄ Μαρτίνεθ), Σίλβα, Τόρες (74΄ Φάμπρεγας), Ινιέστα (79΄ Καθόρλα).

ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Γκίβεν, Ο’ Σέι, Λέτζερ, Νταν, Γουάρντ, Νταφ (76΄ ΜακΚλιν), Αντριους, Γουίλαν (80΄ Γκριν), ΜακΓκίντι, Κοξ (46΄ Γουόλτερς), Κιν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή