Τα κορυφαία σκάφη ανοίγουν πανιά στο «Ράλι Αιγαίου»

Τα κορυφαία σκάφη ανοίγουν πανιά στο «Ράλι Αιγαίου»

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδος θα αγωνιστούν αυτή τη χρονιά στο «Ράλι Αιγαίου». Ο κορυφαίος ελληνικός αγώνας ανοικτής θάλασσας θα αρχίσει αύριο και θα ολοκληρωθεί στις 22/7. Θα πάρουν μέρος 35 σκάφη και οι ιστιοπλόοι θα διανύσουν 400 ν.μ.

Η εκκίνηση θα δοθεί στο Φάληρο και ύστερα από 150 ν.μ. οι αγωνιζόμενοι θα φτάσουν στα Χανιά. Δεύτερος σταθμός του αγώνα θα είναι η Μήλος και τα σκάφη θα τερματίσουν στο Σούνιο. Στην Κρήτη θα διεξαχθούν και ιστιοδρομίες όρτσα πρίμα. Παρά τα οικονομικά προβλήματα, τα καλύτερα ελληνικά σκάφη ανοικτής θάλασσας με ιστιοπλόους από ολυμπιακές κλάσεις κατάφεραν να δηλώσουν συμμετοχή στον αγώνα. «Οι 35 συμμετοχές αποτελούν πραγματικά επίτευγμα, για τέτοια εποχή. Πρόκειται για τα καλύτερα ελληνικά σκάφη με άριστα πληρώματα. Δεν καταφέραμε να έχουμε ξένους αλλά την επόμενη χρονιά, που ο θεσμός συμπληρώνει τα 50 χρόνια, θα καλέσουμε αθλητές και από άλλες χώρες», δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, Ιωάννης Μαραγκουδάκης.

Οι συνθήκες που θα επικρατήσουν στο φετινό «Ράλι Αιγαίου» θα δυσκολέψουν την προσπάθεια των αθλητών, ενώ οι πολύ καλές συμμετοχές δεν αφήνουν περιθώρια για προβλέψεις νικητών. «Πιστεύω ότι θα είναι ένας τελείως διαφορετικός αγώνας. Θα υπάρχει μπουνάτσα αλλά και δυνατός αέρας. Ο συναγωνισμός αναμένεται μεγάλος, διότι θα αγωνιστούν αθλητές από ολυμπιακές κατηγορίες που δεν κατάφεραν να πάρουν προκρίσεις για το Λονδίνο», τόνισε ο Ολυμπιονίκης, Δημήτρης Δεληγιάννης, ο οποίος έχει κατακτήσει τρεις πρωτιές τα τελευταία τέσσερα χρόνια με το σκάφος Booker – Amita Μotion.

Στη διοργάνωση θα πάρει μέρος και ο πρωταθλητής Ευρώπης των 470, Παναγιώτης Μάντης ενώ στις συμμετοχές ξεχωρίζει το σκάφος «Wind – Zantino» με κυβερνήτη τον Π. Στρούζα και γυναικείο πλήρωμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή