Με το βλέμμα στην οκτάδα η Εθνική πόλο

Με το βλέμμα στην οκτάδα η Εθνική πόλο

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η οκτάδα είναι ο αρχικός στόχος της εθνικής ομάδας πόλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, σύμφωνα με τον προπονητή, Ντράγκαν Αντριτς και τον αρχηγό, τον 36χρονο, Γιώργο Αφρουδάκη, ο οποίος θα μετάσχει για 5η φορά σε Ολυμπιακούς και ανακοίνωσε, ότι μετά τη διοργάνωση κλείνει ο κύκλος της παρουσίας του στην εθνική. Κατά τον προπονητή, θα υπάρχει καλή συνέχεια και μετά τους Ολυμπιακούς, με τις νεότερες γενιές παικτών.

Οπως είπαν, στόχος είναι να νικήσουν στην Α΄ φάση το αδύναμο Καζαχστάν και την πάντα ισχυρή Αυστραλία, η οποία, παραδοσιακά, δυσκολεύει πολύ την Ελλάδα, και μετά να δουν, τι μπορεί να γίνει στον χιαστί αγώνα με ομάδα του άλλου ομίλου (του πολύ δύσκολου), ο οποίος δίνει πρόκριση στους ημιτελικούς.

Και οι δύο επισήμαναν ότι η παρουσία στους Ολυμπιακούς αποτελεί επιτυχία. Θεωρούν ότι αρνητικοί για την ομάδα μας είναι δύο παράγοντες: Το ότι η εθνική έμεινε εκτός πρωταθλημάτων κόσμου το 2009 και το 2011 και οι νέοι παίκτες της δεν έχουν την εμπειρία μεγάλων διοργανώσεων, και το ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι χαμηλού επιπέδου σε σχέση με άλλα. «Το πόλο έχει γίνει γρήγορο και οι ελληνικοί αγώνες είναι στατικοί. Η εθνική έχει φθάσει κοντά στο επίπεδο των κορυφαίων ομάδων, αλλά χάνει στις λεπτομέρειες. Πρέπει να το διορθώσουμε για να κάνουμε κάτι καλό», είπε ο κ. Αντριτς.

«Θέλουμε να παίξουμε καλά, ν’ αφήσουμε καλές εντυπώσεις και να έχουμε ποιότητα στο παιχνίδι μας, ασχέτως αποτελέσματος», τόνισαν.

«Θα πολεμήσουμε περισσότερο από ποτέ. Εχω το ίδιο κίνητρο όπως την πρώτη φορά. Θέλω να ζήσω έντονα κάθε στιγμή, με μια μεγάλη διάκριση», πρόσθεσε ο Γιώργος Αφρουδάκης. Είπε δε, ότι ήταν η πιο δύσκολη πρόκριση σε Ολυμπιακούς, που έχει ζήσει.

«Πάμε με 30 αθλητές και αθλήτριες σε όλα τ’ αθλήματα. Αυτά έγιναν μ’ ελάχιστα χρήματα, με… μάχες για να βρούμε κολυμβητήριο, με πολλούς νεαρούς αθλητές, που δεν έχουν κίνητρα. Πάμε »ξυπόλητοι στ’ αγκάθια» και όσο λιγότερα πατήσουμε, τόσο καλύτερα», τόνισε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Δημήτρης Διαθεσόπουλος.

– Η Ιουλιάννα Μπανούση αναδείχθηκε 12η στις καταδύσεις από 1μ. της κατηγορίας ηλικίας Α’ (16-18 ετών) στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων – νεανίδων, που διεξάγεται στο Γκρατς (Αυστρία).

– Οι Βαγγέλης Τσιραπίδης, Σωτήρης Κυροδήμος και Τριανταφυλλιά Διακουμάκου αγωνίζονται σήμερα στα 7,5 χλμ. στο Κοτσαέλι (Τουρκία), στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης σε ανοικτό νερό εφήβων – νεανίδων. Ν. Α. Κων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή