Μέγας θρίαμβος της εθνικής Νέων

Μέγας θρίαμβος της εθνικής Νέων

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια εξαιρετική «λόμπα» του Χαράλαμπου Λυκογιάννη (108΄) έστειλε την Ελλάδα στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (-19) με αντίπαλο την Ισπανία, που απέκλεισε στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι τη Γαλλία, και ξύπνησε μνήμες του 2007. Τότε που η εθνική νέων ηττήθηκε από τους «φούριας ρόχας» (1-0) και ευελπιστεί ότι την Κυριακή (21.30 Eurosport, Ταλίν) θα πάρει τη… ρεβάνς και το βαρύτιμο τρόπαιο!

Η ελληνική ομάδα, παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν από το 45΄ με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Καπίνο, κατάφερε να νικήσει στην παράταση την Αγγλία με 2-1. Οι νεαροί διεθνείς του Κώστα Τσάνα πήραν πανάξια πρόκριση, γιατί έπαιξαν με 10 ποδοσφαιριστές για περισσότερο από 75 λεπτά, απέναντι σε έναν αξιόλογο αντίπαλο.

«Υπήρχε θέληση, πάθος, ψυχή, οι παίκτες έβαλαν την ομάδα πάνω και από τον εαυτό τους και έδωσαν ό,τι είχαν. Ηταν μια νίκη που την ήθελα και την πίστευα. Τώρα, θα ανασυγκροτηθούμε για να παρουσιαστούμε έτοιμοι στον τελικό», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Εξαιρετικός ήταν ο Γιαννιώτας, από προσπάθεια του οποίου ήρθε το κόρνερ για το πρώτο γκολ (Σταφυλίδης 38΄). Στο 44΄ ο Δανός διαιτητής Νίλσεν ανακάλυψε ανατροπή του Αφόμπε από τον Καπίνο μέσα στην περιοχή και του έδειξε κόκκινη κάρτα. Ο Διούδης, που πέρασε αλλαγή, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα απέκρουσε το πέναλτι του Χολ!

Στην επανάληψη οι Αγγλοι έχοντας αριθμητική υπεροχή πήραν την πρωτοβουλία και ισοφάρισαν με τον Αφόμπε (56΄). Το σκηνικό δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας, το παιχνίδι πήγε στην παράταση, όπου μίλησε ο Λυκογιάννης. Ο αριστεροπόδαρος μπακ – χαφ εκμεταλλεύθηκε λάθος γύρισμα στο 108΄ και αφού τσίμπησε την μπάλα πάνω από αντίπαλο νίκησε με μαγική λόμπα τον Τζόνστοουν για το 2-1.

ΕΛΛΑΔΑ: Καπίνο, Σταφυλίδης, Μπουγαΐδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπάλλας, Φουρλάνος (71′ Μπουχαλάκης), Διαμαντάκος (45+3′ Διούδης), Κατίδης (104′ Μπακασέτας), Γιαννιώτας, Λυκογιάννης, Κουρμπέλης.

ΑΓΓΛΙΑ: Τζόνστοουν, Ντάιερ (51′ Γκάρμπατ), Ρόμπινσον, Κιν, Θορπ, Μπάρκλεϊ, Τσαλόμπα, Μπεραχίνο (76′ Ρέντμοντ), Χολ, Αφόμπε, Λάντστραμ (91′ Θορν).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή