Σκληρή αγωνίστρια και κυρίαρχος των κορτ

Σκληρή αγωνίστρια και κυρίαρχος των κορτ

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν γυρίσουμε στον χρόνο πίσω, στα παιδικά χρόνια της Σερίνα Ουίλιαμς, πιθανότατα δεν θα συναντήσουμε ένα κορίτσι σαν όλα τα άλλα. Διότι με πατέρα τον Ρίτσαρντ Ουίλιαμς, το τένις επισκίαζε κάθε άλλη δραστηριότητα της μικρής κορούλας του. Βλέπετε, ο κ. Ρίτσαρντ ήταν και προπονητής της, με αποτέλεσμα να της βάλει από μικρή ηλικία το μικρόβιο του τένις στο αίμα της. Επειτα από χρόνια, εξελίχθηκε και σε ατζέντη μιας απ’ τις πλουσιότερες αθλήτριες του κόσμου.

Πριν από μία εβδομάδα, η 30χρονη Αμερικανίδα πανηγύρισε στο κεντρικό κορτ του Γουίμπλεντoν την κατάκτηση του 14ου γκραν σλαμ της καριέρας της και 5ου στο Λονδίνο, μετά τη μεγάλη και δύσκολη νίκη με 2-1 σετ επί της Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα. Ηταν ο πρώτος της τίτλος σε γκραν σλαμ έπειτα από δύο χρόνια και την επικράτησή της το 2010 στο Γουίμπλεντον.

Η επιτυχία της αποκτάει τεράστια αξία, αν αναλογιστεί κάποιος τι μεσολάβησε ανάμεσα στους δύο τίτλους της στο Λονδίνο. Το 2011 κινδύνευσε σοβαρά η υγεία της από μία διπλή επέμβαση στο πόδι. Είχε πατήσει σε σπασμένο γυαλί, κάτι που στη συνέχεια της δημιούργησε θρόμβους αίματος στους πνεύμονες! Εκτοτε, αναθεώρησε τη φιλοσοφία της για τη ζωή. «Απολαμβάνω κάθε στιγμή στο κορτ», έχει πει χαρακτηριστικά. Αλλά και ο πατέρας της θεωρεί ότι «έχει αλλάξει και δεν είναι τόσο… κακιά όσο στο παρελθόν»! Πάντως, μετά την κατάκτηση του Γουίμπλεντον, ξέσπασε: «Δεν μπορώ να περιγράψω τα συναισθήματά μου. Πριν από μερικούς μήνες ήμουν στο νοσοκομείο. Και τώρα πήρα το Γουίμπλεντον. Αξιζε όλη η υπομονή και η σκληρή δουλειά. Είμαι πολύ χαρούμενη. Δεν πρέπει να τα παρατάς ποτέ, πρέπει να συνεχίζεις να παλεύεις. Ευχαριστώ την οικογένειά μου και τους φίλους μου απ’ τα βάθη της καρδιάς μου».

Χάρη στον φετινό τίτλο της, έγινε η πιο μεγάλη σε ηλικία τενίστρια που κατακτά γκραν σλαν, μετά τη Μαρτίνα Ναβρατίλοβα που κέρδισε το Γουίμπλεντον το 1990 σε ηλικία 33 ετών. Πάντως, η οικογένεια Ουίλιαμς έχει γράψει λαμπρή ιστορία στο λονδρέζικο γκραν σλαμ, η Σερίνα μαζί με την (μεγαλύτερη ηλικιακά) αδελφή της, τη Βίνους έχουν κατακτήσει συνολικά 15 τίτλους στο Γουίμπλεντον.

Οι δύο αδελφές έχουν από πέντε τίτλους στο απλό. Παράλληλα, λίγες ώρες μετά την επιτυχία της Σερίνα στον τελικό του απλού, παίζοντας μαζί πήραν τον 5ο τους τίτλο στο διπλό. Είχαν κυριαρχήσει παρέα τα 2000, το 2002, το 2008 και το 2009. Συνολικά η οικογένεια Ουίλιαμς έχει 34 τίτλους σε γκραν σλαμ! Ενας αριθμός που αν μη τι άλλο, προκαλεί δέος.

Η Σερίνα Ουίλιαμς πήρε το πρώτο της μεγάλο τουρνουά το 1999. Ηταν το Αμερικάνικο όπεν, το οποίο κατέκτησε σε ηλικία 17 ετών. Δίχως άλλο επρόκειτο για έναν θρίαμβο. Χρειάστηκε να κυλήσουν τρία χρόνια για να επιστρέψει στις επιτυχίες στα γκραν σλαμ, όταν και κατέκτησε το Ρολάν Γκαρός του 2002. Μάλιστα, κατάφερε να πάρει στη σειρά όλα τα μεγάλα τουρνουά, αφού την ίδια χρονιά ακολούθησαν οι επιτυχίες της σε Γουίμπλεντον, Αμερικανικό όπεν, ενώ στις αρχές του 2003 κυριάρχησε στο Αυστραλιανό όπεν. Εκείνη, ήταν, ίσως η σημαντικότερη περίοδος μιας άκρως πετυχημένης καριέρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή