Νέα αρχή για την Εθνική επιμένοντας ελληνικά

Νέα αρχή για την Εθνική επιμένοντας ελληνικά

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάθε αποτυχία, όσο οδυνηρή κι αν είναι, μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για τη διόρθωση όλων των «κακώς κειμένων» που υπήρχαν και οδήγησαν σε αυτήν. Η εθνική ομάδα μπάσκετ «πλήγωσε» το γόητρό της με τον αποκλεισμό στο Προολυμπιακό τουρνουά του Καράκας και η απουσία της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου δημιουργεί κενό στο σερί των επιτυχιών που την έχουν καταξιώσει στη συνείδηση κάθε Ελληνα φιλάθλου.

Ο «μονόδρομος» της εθνικής ομάδας είναι η επανεκκίνηση σε όλα τα επίπεδα. Εντός και εκτός γηπέδου. Αγωνιστικά και οργανωτικά. Η ατμόσφαιρα της παρέας, η αλληλεγγύη και οι φιλικές σχέσεις είναι άτυπες θεσμικές αρχές που έχουν καλλιεργήσει μεταξύ τους οι διεθνείς παίκτες και θα συνεχίσουν να μεταλαμπαδεύονται σε κάθε σύνθεση της ομάδας. Σε συνδυασμό με τον εμπλουτισμό ταλαντούχων παικτών, το ελληνικό μπάσκετ δεν θα παρεκκλίνει από το επίπεδο ποιότητας, αξίας και ταλέντου που μπορεί να παρουσιάσει, τα επόμενα χρόνια, εντός του γηπέδου. Ομως, χρειάζεται την κατάλληλη προπονητική διαχείριση που «χάθηκε» παντελώς από τον Καζλάουσκας, στο Παγκόσμιο του 2010, και ήταν πολύ στρεβλή από τον Ζούρο στο φετινό Προολυμπιακό. Πριν από δύο χρόνια, αναθέτοντας και πάλι σε Ελληνα τεχνικό της νέας γενιάς την τεχνική ηγεσία της Εθνικής ανδρών, η διοίκηση της ομοσπονδίας ευελπιστούσε ότι θα μπορούσε να ανοίξει ένας μεγάλος κύκλος σταθερής παρουσίας στον πάγκο. Ο αποκλεισμός από τους Ολυμπιακούς, που ήταν και ο μεγάλος στόχος αυτής της διετίας, αναγκάζει την ΕΟΚ να αναθεωρήσει αυτή την άποψη και να αναζητήσει άλλον προπονητή που θα είναι και πάλι Ελληνας, εφόσον και λόγω της οικονομικής κρίσης δεν θα μπει στη διαδικασία προσέλκυσης ξένου καταξιωμένου τεχνικού. Η ομοσπονδία θα επιμείνει… ελληνικά (η ονοματολογία δεν είναι χρήσιμη, αρκετούς μήνες πριν από την επιλογή του προσώπου), αλλά δεν είναι βέβαιο ότι στην απόφαση της ΕΟΚ θα υπάρξει και επιτυχής ανταπόκριση από τον προπονητή, λόγω άλλων επαγγελματικών δεσμεύσεων, όσο δεδομένη κι αν είναι η υπέρτατη τιμή ανάληψης του πάγκου της «επίσημης αγαπημένης». Πάντως, διά της αφαιρετικής, οι επιλογές για την ανάθεση της τεχνικής ηγεσίας σε Ελληνα προπονητή δεν είναι πολλές. Η επόμενη μέρα της εθνικής ομάδας θα αρχίσει από την ΕΟΚ, με ανασυγκρότηση σ’ όλους τους τομείς. Ο… αυτόματος πιλότος σε θέματα οργάνωσης και η κεκτημένη ταχύτητα στη διευθέτηση μεγάλων και μικρών λεπτομερειών απέδειξαν ότι είναι ανεπαρκείς. Αρχής γενομένης από το πρόωρο «αντίο» του αμετανόητου και δυσαναπλήρωτου Δημήτρη Διαμαντίδη, στα τρία τελευταία χρόνια, αποδεικνύεται ότι ουδείς «περισσεύει» και τα περιθώρια επιλογής παικτών δεν είναι ανεξάντλητα. Η «αβασάνιστη» αποφυγή της κλήσης, είτε δικαιολογημένα είτε με επικάλυψη δικαιολογίας, πρέπει να περιορισθεί στο μίνιμουμ. Η Εθνική επιβάλλεται να αναθερμάνει το ενδιαφέρον όλων των παικτών που καλούνται σ’ αυτή. Η ενασχόληση με την ομάδα δεν περιορίζεται μόνο σε δύο μήνες κάθε καλοκαιριού…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή