Η ακτινογραφία των «τεσσάρων» για την ΕΠΟ

Η ακτινογραφία των «τεσσάρων» για την ΕΠΟ

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονες διεργασίες και παρασκηνιακές ζυμώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες με φόντο τις εκλογές της ΕΠΟ τον προσεχή Οκτώβριο. Το παζλ των υποψηφίων για τη θέση του προέδρου φαίνεται αυτή τη στιγμή να έχει συμπληρωθεί, ωστόσο όπως έχει συμβεί και σε παλαιότερες εκλογικές αναμετρήσεις, κάποιοι δεν φτάνουν ώς το τέλος του δρόμου και επιλέγουν να αποχωρήσουν, γνωρίζοντας από πριν το εις βάρος τους αποτέλεσμα.

Παρότι ο προεκλογικός αγώνας έχει αρχίσει, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, δεν έχει αποσαφηνίσει τη στάση του. Παρακολουθεί τις κινήσεις των υπολοίπων, μετράει δυνάμεις γνωρίζοντας ότι εξακολουθεί να έχει ερείσματα σε μεγάλο αριθμό Ενώσεων και θα ανακοινώσει την απόφασή του ανάλογα με τις συνθήκες και τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί.

Μέχρι στιγμής έχει ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Διονύση Ψωμιάδη, που αντλεί δύναμη από έναν περιορισμένο αριθμό ποδοσφαιρικών Ενώσεων κυρίως της Βόρειας Ελλάδας.

Την περασμένη Πέμπτη σε συγκέντρωση 14 ποδοσφαιρικών ενώσεων στη Θεσσαλονίκη, παρόμοια πρόθεση εκδήλωσε και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης, ο οποίος, αφότου αποχώρησε από την κορυφαία παραγοντική θέση του αθλήματος, έγινε μικρομέτοχος στον ΠΑΟΚ και από το 2010 νομικός σύμβουλος του Ολυμπιακού.

Το «καρέ» των υποψηφίων συμπληρώνεται από τον πρόεδρο της ΚΕΔ, Γιώργο Σαρρή. Ο κ. Σαρρής δήλωσε πρόσφατα ότι αν διεκδικήσει ξανά την προεδρία ο Πιλάβιος θα τον στηρίξει. Ωστόσο κινείται ήδη παρασκηνιακά, έχοντας επαφές με προέδρους άλλων Ενώσεων και καλλιεργώντας το κλίμα για τη δική του κάθοδο στις εκλογές. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δημοσιευθεί και δεν έχουν διαψευστεί, είναι ο εκλεκτός του Ολυμπιακού για να ηγηθεί στην επόμενη μέρα της Ομοσπονδίας.

Ο κ. Σαρρής, πρόεδρος της μικρής Ενωσης της Χίου και δηλωμένος φίλαθλος του Ολυμπιακού, έγινε μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ το 2008 με την παράταξη του κ. Γκαγκάτση. Οταν τον Ιανουάριο του 2009 έγινε πρόεδρος στην ομοσπονδία ο κ. Πιλάβιος κέρδισε την εμπιστοσύνη του και έγινε ένας εκ των πιο στενών συνεργατών του. Η παρουσία του κ. Σαρρή στην ΕΠΟ έγινε αισθητή και άρχισε να απασχολεί όταν ο κ. Πιλάβιος τον έθεσε επικεφαλής της διαιτησίας, που αποτελεί τον πιο ευαίσθητο και νευραλγικό τομέα του ποδοσφαίρου.

Ο κ. Σαρρής, ως πρόεδρος της ΚΕΔ, συγκρούστηκε σχεδόν από την πρώτη στιγμή με τον υπεύθυνο ορισμού διαιτητών στη Σούπερ Λίγκα, Κύρο Βασσάρα. Εχοντας τη στήριξη των υπολοίπων στην επιτροπή κατάφερε, έπειτα από τον αγώνα Ξάνθης – Ολυμπιακού, που προκάλεσε τις αντιδράσεις των «ερυθρόλευκων» για μη καταλογισμό πέναλτι στον Τοροσίδη, να τον εκπαραθυρώσει και να τον αντικαταστήσει με τον Γιώργο Δούρο. Επίσης ως πρόεδρος της ΚΕΔ «διαχειρίστηκε» τις υποθέσεις των διαιτητών που ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων – υπόθεση που εκκρεμεί στην τακτική Δικαιοσύνη. Από τα αρμόδια όργανα της ΚΕΔ βγήκαν για όλους αθωωτικές αποφάσεις.

Στη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας θα γίνουν νέες συγκεντρώσεις, επαφές και περιοδείες των υποψηφίων με σκοπό να διαπιστώσουν την απήχηση που έχουν στο ούτως ή άλλως μικρό εκλογικό σώμα που αποτελείται από 57 εκλέκτορες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή