Αλλάζει η αναλογία των ξένων στο επόμενο πρωτάθλημα μπάσκετ

Αλλάζει η αναλογία των ξένων στο επόμενο πρωτάθλημα μπάσκετ

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάπου στη… μέση φαίνεται να τα βρίσκουν ΕΣΑΚΕ, ΕΟΚ και ΠΣΑΚ στο θέμα που αφορά τον αριθμό των ξένων παικτών που θα αγωνίζονται στο επόμενο πρωτάθλημα της Α1. Μέχρι και φέτος δικαίωμα συμμετοχής είχαν 3 μη κοινοτικοί (Αμερικανοί συνήθως…) και 3 κοινοτικοί σε κάθε ομάδα. Πρόταση του ΕΣΑΚΕ ήταν να έχει το δικαίωμα κάθε σύλλογος να αποκτά 6 παίκτες, ανεξαρτήτως εθνικότητας. Δηλαδή, να μπορούσε να έχει ακόμη και 6 Αμερικανούς. Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε τόσο από την ΕΟΚ όσο και από τον ΠΣΑΚ και στη χθεσινή συνάντηση των τριών πλευρών, η πιο κοντινή λύση φάνηκε να είναι αυτή που επιτρέπει την απόκτηση 4 μη κοινοτικών και 2 κοινοτικών. Ο ΕΣΑΚΕ στήριξε την επιθυμία του να αυξηθεί ο αριθμός των Αμερικανών σε οικονομικούς λόγους, αφού σύμφωνα με τους υπευθύνους του, οι Αμερικανοί είναι φθηνότεροι από τους Ευρωπαίους.

Παράλληλα, ο σχεδιασμός του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού εν όψει της νέας σεζόν προχωράει με αργά αλλά σταθερά βήματα, αφού οι «μετρημένες» κινήσεις που θα γίνουν θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεΟ Παναθηναϊκός έχει «κλείσει» τον Βασίλη Ξανθόπουλο, ενώ «κλειδί» για τον μεταγραφικό σχεδιασμό αποτελεί η απάντηση του Στράτου Περπέρογλου. Ο διεθνής φόργουορντ έχει στα χέρια του την πρόταση των «πρασίνων», αλλά τα πρώτα σημάδια είναι αρνητικά, αφού υπάρχει εντονότερο ενδιαφέρον τόσο από την Γκαλατάσαραϊ όσο και από την Αρμάνι. Επίσης, στη… γωνία περιμένει και ο Ολυμπιακός με πρόταση χαμηλότερη από αυτήν των Τούρκων και των Ιταλών, αλλά υψηλότερη από αυτήν του Παναθηναϊκού. Παρελθόν θα πρέπει να θεωρείται ο Ιαν Βουγιούκας.

Στον Ολυμπιακό, το πρώτο κομμάτι του μεταγραφικού σχεδιασμού, αυτό που αφορούσε τις ανανεώσεις, έχει υλοποιηθεί και, πλέον, ο Γιώργος Μπαρτζώκας καλείται να προχωρήσει στις απαραίτητες προσθήκες στο ρόστερ. Και για τους «ερυθρόλευκους», η εξέλιξη της υπόθεσης του Στράτου Περπέρογλου θα παίξει καθοριστικό ρόλο, αφού μετά τη φυγή του Μάρκο Κέσελ κρίνεται απαραίτητη η απόκτηση ενός «τριαριού» που θα πλαισιώσει τον Κώστα Παπανικολάου.

– Οι Νιου Γιορκ Νικς παραχώρησαν τα δικαιώματα των Γιώργου Πρίντεζη και Κώστα Παπανικολάου στους Πόρτλαντ Μπλέιζερς ως ανταλλάγματα, για να αποκτήσουν τον Ρέιμοντ Φέλτον.

– Ο «ελεύθερος» Παναγιώτης Βασιλόπουλος μετέβη στις ΗΠΑ προκειμένου να εξεταστεί στο γόνατο.

– Στον ΑΓΟΡ θα αγωνίζεται ο Νίκος Αγγελόπουλος, ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια φορούσε τη φανέλα της Καβάλας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή