Το ελληνικό ποδόσφαιρο ελπίζει

Το ελληνικό ποδόσφαιρο ελπίζει

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η… κατάρα του 1-0, η οποία ξεκίνησε στο Βουκουρέστι το 1998, σε επίπεδο ελπίδων και συνεχίστηκε στο Λιντς, το 2007, για τους νέους του Νίκου Νιόπλια δεν ξορκίστηκε ούτε προχθές στο Ταλίν. Η ομάδα του Κώστα Τσάνα ηττήθηκε για τρίτη φορά από τους Ισπανούς και μάλιστα με το ίδιο σκορ!

Και στην Εσθονία, δεν υπήρξε κάποια αδικία. Οι αντίπαλοί μας έχασαν ευκαιρίες, είχαν δοκάρι, υποχρέωσαν τον Διούδη σε δύσκολες επεμβάσεις. Γενικά έπαιξαν καλύτερα. Σε αυτό συνέβαλαν και οι Ελληνες παίκτες, οι οποίοι περιορίστηκαν σε ένα παθητικό ρόλο στο παιχνίδι και σε καμία περίπτωση δεν επιχείρησαν να επιβάλλουν τον δικό τους αγωνιστικό νόμο στο γήπεδο.

Βέβαια, για τους διεθνείς η (ποδοσφαιρική) ζωή δεν σταματάει σε ένα χαμένο τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (-19). Μπορεί να μην κατέκτησαν το τρόπαιο, αλλά πήραν εμπειρίες, εικόνες, συναισθήματα, ένιωσαν τον συναγωνισμό σε υψηλό επίπεδο, ενώ πήραν κι ένα εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2013. Ωστόσο, δεν κατάφεραν να κερδίσουν το σημαντικότερο όλων. Ενα ευοίωνο ποδοσφαιρικό μέλλον. Δυστυχώς γι’ αυτούς κάτι τέτοιο δεν περνάει από το χέρι τους, αλλά από τους εγχώριους παράγοντες, των οποίων η νοοτροπία και οι βασικές επιλογές στρέφονται στο εξωτερικό σε αμφιβόλου ποιότητος ποδοσφαιριστές. Χθες στο αεροδρόμιο ακούστηκαν αλήθειες, αλλά και στερεότυπες δηλώσεις. «Είναι τεράστια επιτυχία και δείξαμε το ταλέντο του ποδοσφαίρου μας και την καλή δουλειά που κάνουμε στις μικρές ηλικίες», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Τσάνας δήλωσε: «Τα παιδιά έκαναν μια μεγάλη προσπάθεια. Θέλαμε να αποδείξουμε πως δίκαια φτάσαμε στον τελικό. Είμαστε περήφανοι και ελπίζω να φτάσουν ψηλά. Η εθνική ομάδα τους δίνει κίνητρο».

«Είμαστε χαρούμενοι για τη δεύτερη θέση, κόντρα σε μία πολύ καλή αντίπαλο. Το μέλλον μας ανήκει και το ξέραμε και πριν από το Euro», ανέφερε ο αρχηγός, Γιώργος Κατίδης, ο οποίος μαζί με τον Κώστα Σταφυλίδη συμπεριελήφθησαν μέσα στα κορυφαία ταλέντα που ξεχώρισαν στη διοργάνωση.

Ο μεγάλος άτυχος του τελικού (δεν αγωνίστηκε λόγω τιμωρίας) Στέφανος Καπίνο ήταν πιο αποκαλυπτικός. «Δείξαμε πως το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει μέλλον και πρέπει να μας εμπιστευθούν. Ημασταν μια οικογένεια και φάνηκε μέσα στο γήπεδο. Ελπίζω όλα τα παιδιά να παίξουμε στις ομάδες μας».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Σωκράτης Διούδης: «Εχουμε μια πικρή γεύση από τον τελικό, όμως ηττηθήκαμε από την καλύτερη ομάδα. Εχουμε το μέλλον μπροστά μας. Θέλαμε πολύ να κατακτήσουμε τον τίτλο, αλλά κι εδώ που φτάσαμε πρέπει όλοι να είναι υπερήφανοι για εμάς. Είναι αναγκασμένοι στις ομάδες πλέον να στραφούν σε εμάς». Αισιόδοξος για το μέλλον εμφανίστηκε ο Γιάννης Γιαννιώτας: «Ζήσαμε ένα όνειρο. Δεν τα καταφέραμε, αλλά ελπίζω να το κάνουμε κάποια άλλη στιγμή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή