Προς νέα μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων στις αθλητικές ομοσπονδίες

Προς νέα μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων στις αθλητικές ομοσπονδίες

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προς περαιτέρω μείωση των επιχορηγήσεων στις ομοσπονδίες προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο νέος υφυπουργός αρμόδιος για τον Αθλητισμό, Γιάννης Ιωαννίδης. Οι επιχορηγήσεις έχουν μειωθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια και μεγαλύτερη μείωση θα τις «στραγγαλίσει» οικονομικά.

Χθες, ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε προς τα σωματεία που θα μετάσχουν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων – παγκορασίδων, το οποίο θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο στο Ναύπλιο, ότι δεν θα είναι εις θέσιν να καταβάλει τα προβλεπόμενα έξοδα, στη διάρκεια των αγώνων.

«Δυστυχώς, μέχρι σήμερα 17 Ιουλίου, αφ’ ενός δεν έχει εγκριθεί ο προϋπολογισμός για το 2012, αφ’ ετέρου η ομοσπονδία έχει εισπράξει, έναντι του προϋπολογισμού που είχε ανακοινωθεί από τον τέως ΓΓΑ Πάνο Μπιτσαξή, μόλις το 30%, ενώ βαδίζουμε προς τον όγδοο μήνα του έτους», τονίζεται στην ανακοίνωση που δόθηκε και στον Τύπο.

Ο ΣΕΓΑΣ κάνει έκκληση στον κ. Ιωαννίδη «να υπογράψει άμεσα τους τακτικούς προϋπολογισμούς των ομοσπονδιών και να προχωρήσει στην εκταμίευση σημαντικού μέρους του υπολειπόμενου ποσού, γιατί οι οφειλές προς προπονητές, αθλητές και σωματεία έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο».

– Ο παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού στίβου στο ύψος, στην Κωνσταντινούπολη, Δημήτρης Χονδροκούκης θα κάνει τον επόμενο αγώνα του απ’ ευθείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου στις 5 Αυγούστου. Αποφάσισε να μην πάρει μέρος στο μίτινγκ της σειράς Ντάιαμοντ Λιγκ, στο Μονακό, αλλά να συνεχίσει την προπόνηση για τους Ολυμπιακούς. Αλλωστε, για τον ίδιο λόγο δεν αγωνίσθηκε πρόσφατα στο πρωτάθλημα Ευρώπης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή