«Ερυθρόλευκος» ο Μαυροειδής, στο Καζάν και ο Βουγιούκας

«Ερυθρόλευκος» ο Μαυροειδής, στο Καζάν και ο Βουγιούκας

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία… μικρή νίκη σημείωσε χθες ο Ολυμπιακός στο άτυπο μεταγραφικό μπραντ ντε φερ στο οποίο έχει αποδυθεί με τον Παναθηναϊκό. Η απόφαση του Δημήτρη Μαυροειδή να επιλέξει τους «ερυθρόλευκους», παρότι είχε καλύτερη προσφορά από τους «πράσινους», μπορεί να μην αλλάζει δραματικά τις αγωνιστικές ισορροπίες, ωστόσο είναι σημάδι πως η ομάδα του Πειραιά έχει γίνει πλέον… ελκυστικότερη σε σχέση με τον «αιώνιο» αντίπαλό της. Μετά τη συμφωνία για δύο χρόνια με τον 27χρονο διεθνή σέντερ οι «ερυθρόλευκοι» στρέφουν το βλέμμα τους στην περίπτωση του Τζόι Ντόρσι, προκειμένου να «κλείσουν» τις θέσεις των ψηλών. Αν ο Αμερικανός σέντερ δεν βρει ικανοποιητικό συμβόλαιο στο ΝΒΑ, τότε ο Ολυμπιακός θα έχει τον πρώτο λόγο να ανανεώσει τη συνεργασία των δύο πλευρών.

Στον Παναθηναϊκό, ένας ακόμη παίκτης αποτελεί και τυπικά παρελθόν. Ο λόγος για τον Ιαν Βουγιούκα, ο οποίος ανακοινώθηκε από την Ούνικς Καζάν και θα έχει ξανά συμπαίκτη τον Κώστα Καϊμακόγλου. Η ελληνική παροικία στο Καζάν δεν αποκλείεται να αποκτήσει ακόμη περισσότερο πράσινο χρώμα, αφού και ο Στράτος Περπέρογλου έχει δεχτεί δελεαστικότατη πρόταση από τη ρωσική ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να κινηθεί για την ενίσχυση του ρόστερ του και εξετάζει προσεκτικά κυρίως την ευρωπαϊκή αγορά. Ο Λιθουανός σμολ φόργουορντ της Σιένα, Γιόνας Μασιούλις, και ο Αμερικανός σέντερ της Φενέρμπαχτσε, Τζέιμς Γκιστ, αποτελούν δύο από τις περιπτώσεις στις οποίες εστιάζει ο νέος τεχνικός της ομάδας, Αργύρης Πεδουλάκης. Επίσης, δεν θεωρείται απίθανο, η νέα διοίκηση της ΚΑΕ να προβεί και σε μία κίνηση – έκπληξη, προκειμένου να «ζεστάνει» τον κόσμο, που βλέπει βασικά στελέχη της ομάδας να αποχωρούν.

Πάντως, τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός περιμένουν να οριστικοποιηθεί το νέο σύστημα στην αναλογία των ξένων, που θα επιτρέπει την απόκτηση τεσσάρων Αμερικανών και δύο κοινοτικών από κάθε σύλλογο της Α1 (ίσχυε το 3-3). Οταν η ΕΟΚ επικυρώσει την αλλαγή, τότε οι δύο «αιώνιοι» θα μπορέσουν να υλοποιήσουν με μεγαλύτερη ασφάλεια τα μεταγραφικά τους σχέδια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή