Οι πρώτες αναχωρήσεις για τους Ολυμπιακούς

Οι πρώτες αναχωρήσεις για τους Ολυμπιακούς

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με στόχο το… ολυμπιακό όνειρο αναχωρούν σήμερα για το Λονδίνο η ομάδα της κωπηλασίας και οι αθλητές των «470». Και τα πέντε πληρώματα συγκαταλέγονται στα καλύτερα του κόσμου και στα υποψήφια για διακρίσεις στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός της χρονιάς.

«Στόχος μας είναι, αρχικά, η οκτάδα και, ύστερα, ελπίζουμε ότι θα μπούμε στα μετάλλια. Στο τελευταίο τεστ που κάναμε εδώ, μαζί με όλα τα σκάφη που θα τρέξουν στους Ολυμπιακούς, ήρθαμε 6οι», δήλωσαν στην «Κ» οι ιστιοπλόοι Παν. Καμπουρίδης – Στ. Παπαδόπουλος. Η ομάδα της κωπηλασίας αποτελείται από τις Χρ. Γιαζιτζίδου – Αλ. Τσιάβου και τους Απ. Γκουντούλα – Ν. Γκουντούλα, Ελ. Κονσολα – Π. Μαγδάνη, Στ. Παπαχρήστο – Γ. Τζιάλλα – Γ. Τσίλη – Γ. Χρήστου. Μαζί τους θα φύγει και η αθλήτρια της σκοποβολής Αθηνά Δούκα.

Για το Λονδίνο δεν θα ταξιδέψει ο Ισπανός τενίστας Ραφαέλ Ναδάλ, διότι υποφέρει από τενοντίτιδες. Ο αθλητής δεν θα υπερασπιστεί το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Πεκίνο και οι Ισπανοί θα αναζητήσουν άλλον σημαιοφόρο.

Στο Ολυμπιακό Χωριό του Λονδίνου έχουν, ήδη, φτάσει αρκετές αποστολές. Οι διοργανωτές θα μοιράσουν στους 10.500 αθλητές, συνολικά, 150.000 προφυλακτικά, 50.000 περισσότερα από το Πεκίνο.

Στο μεταξύ, η Ολυμπιακή Επιτροπή της Ιταλίας αποφάσισε να απαγορεύσει στους αθλητές της την είσοδο στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Οποιος παραβιάσει αυτή την απόφαση, θα πληρώσει 100.000 ευρώ πρόστιμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή