«Ζεστό» χρήμα από Λεονάρντο η ΑΕΚ

«Ζεστό» χρήμα από Λεονάρντο η ΑΕΚ

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που η ΑΕΚ εξέδιδε ανακοίνωση και ζητούσε από τους φιλάθλους της να βοηθήσουν οικονομικά την ομάδα (τα χρήματα του κόσμου θα γίνονται μετοχές, μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, που θα ανακοινωθεί στην επόμενη Γ.Σ.), ερχόταν χέρι βοηθείας 800.000 ευρώ από την Κορέα.

Και αυτό γιατί η Χιουντάι αγόρασε τον Λεονάρντο, πληρώνοντας το ποσό μετρητά, αφού η πλευρά της «Ενωσης» δεν ήθελε να μπλεχτεί με προκαταβολές, εγγυητικές τραπέζης ή οποιαδήποτε άλλη σύνθετη καταβολή.

Αναμφίβολα, το συγκεκριμένο ποσό θα βοηθήσει να διευθετηθούν κάποιες εκκρεμότητες (σε αυτό συντελεί και η ρευστότητα), αλλά η πώληση και του τελευταίου ποιοτικού ποδοσφαιριστή δημιουργεί αρκετά ερωτήματα αναφορικά με το πόσο ανταγωνιστική θα είναι φέτος η ομάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Την πικρή αλήθεια για το ρόστερ της ΑΕΚ και την κατάσταση που επικρατεί είπε ο Βαγγέλης Βλάχος. «Είμαι πάρα πολύ στενοχωρημένος. Πήγα συνειδητά στην ομάδα, όμως, για να είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα να βρω αυτή την κατάσταση που αντιμετωπίζω καθημερινά. Οταν ξεκινήσαμε είχαμε επτά ποδοσφαιριστές με εμπειρία από τη Σούπερ Λίγκα και είχαμε πει να προσθέσουμε άλλους τρεις με παρόμοια εμπειρία. Τελικά, από ό,τι βλέπω, θα στηριχθούμε σε παιδιά που είναι ερασιτέχνες και που πάνε να γίνουν επαγγελματίες σε ένα σύλλογο με τόσο βαριά φανέλα. Βασικοί θα είναι ερασιτέχνες και οι υπόλοιποι θα τους συμπληρώνουν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι στην παρούσα φάση ο Κοντοές του ενός χρόνου στην «Ενωση» θεωρείται… παλιός και πλαισιώνεται από τους Λαγό, Καράμπελα και τους τερματοφύλακες. Χθες, επίσης, λύθηκε κοινή συναινέσει η συνεργασία με τον Χέλγκασον, ο οποίος θα εισπράξει 40.000 ευρώ σε δόσεις.

Αναφορικά με τους Μάντζιο και Μόρα, ο κ. Βλάχος ανέφερε ότι είναι δικές του επιλογές, αλλά δεν είναι σίγουρος αν η διοίκηση θα προχωρήσει στην απόκτησή τους, λόγω του οικονομικού προβλήματος που υφίσταται.

Εν τω μεταξύ, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ενέκρινε την απόκτηση των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ από τους Νικόλαο Νοτιά (35,10%) και Πέτρο Παππά (34,55%). Κάτι που σημαίνει ότι αναδρομικά εγκρίνονται και όλες οι αποφάσεις που είχαν ληφθεί στις γενικές συνελεύσεις, ανάμεσα στις οποίες και η αλλαγή σκυτάλης με την ανάληψη της προεδρίας της ΠΑΕ από τον Ανδρέα Δημητρέλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή