ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους μετράει και τα βήματα

Εως και την τελευταία λεπτομέρεια προσέχει ο Λεονάρντο Ζαρντίμ στις προπονήσεις του Ολυμπιακού. Με το επιτελείο του που έχει φέρει από την Πορτογαλία, καταγράφει σε καθημερινή βάση όλα τα στοιχεία που αφορούν στους ποδοσφαιριστές (έως και τον αριθμό των βημάτων τους), τόσο από τις προπονήσεις όσο και απ’ τα φιλικά. Σε αυτό τον βοηθάει σημαντικά το ειδικό πρόγραμμα για υπολογιστές, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον προπονητή να βλέπει πού υστερεί, αλλά και πού υπερτερεί καθένας παίκτης Ν.Ν.Γ.

Ενας ξεχωριστός άνθρωπος

Ο Γιώργος Οικονόμου, που έφυγε από κοντά μας πριν από λίγες ημέρες, ύστερα από μακρόχρονη μάχη με την επάρατη νόσο, στα 73 του, δεν ήταν απλώς ένας καλός προπονητής της άρσης βαρών (με τον Σπάρτακο Ιωαννίνων κατέκτησε 13 τίτλους σε πανελλήνια πρωταθλήματα γυναικών και έξι σε ανδρών) και παλαιός πρωταθλητής Ελλάδος. Ηταν ένας ξεχωριστός άνθρωπος, με πολλά ενδιαφέροντα, βάθος σκέψης και με σημαντική συγγραφική δραστηριότητα. Εγραψε φιλοσοφικά δοκίμια και διηγήματα, ορισμένα από τα οποία έχουν μεταφραστεί στο εξωτερικό. Με τη στάση του αποτέλεσε παράδειγμα για πολλούς στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Οσοι τον γνωρίσαμε, δύσκολα θα τον ξεχάσουμε. Ν. Α. ΚΩΝ.

Απο Λονδίνο… Γερμανία

Ο κρύος καιρός και η υγρασία του Λονδίνου αποτελούν… βασικούς αντιπάλους αθλητών που δεν έχουν συνηθίσει αυτές τις συνθήκες. O «χρυσός» ολυμπιονίκης της Αθήνας στα 110 μ. εμπ., Λιου Σιάνγκ, ήταν ο πρώτος που έφυγε από την Αγγλία και πήγε να συνεχίσει την προετοιμασία του στη Γερμανία γιατί φοβήθηκε τραυματισμό. Σε ό,τι αφορά τους δικούς μας αθλητές, φοβούνται ότι η διαφορά θερμοκρασίας θα τους… τρελάνει. Σπυρ. Σπαν.

Το ‘μαθε κι αυτό

Θα πρέπει να αιφνιδιάστηκε πολύ ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής στο Λονδίνο, Ισίδωρος Κούβελος, όταν στην εκδήλωση που έγινε προς τιμήν των αθλητών οι οποίοι θ’ αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς, πληροφορήθηκε από την παρουσιάστρια ότι έχει διατελέσει πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Θ’ άρχισε ν’ ανησυχεί μήπως η μνήμη του έχει κενά. Αλλά από τώρα; Μάθαμε και άλλα από την παρουσιάστρια. Οπως, ας πούμε, ότι ο πρωταθλητής του τάε κβον ντο, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, δεν αγωνίστηκε στο Σίδνεϊ το 2000 επειδή πριν είχε υποστεί κάταγμα. Κακώς νομίζαμε, λοιπόν, πως το έπαθε στη διάρκεια αγώνα εκεί… Ν. Α. ΚΩΝ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή