Με τη Μάδεργουελ κληρώθηκε ο Παναθηναϊκός

Με τη Μάδεργουελ κληρώθηκε ο Παναθηναϊκός

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δίχως παράπονο αποχώρησαν οι εκπρόσωποι των Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης από τη Νιόν της Ελβετίας, όπου διεξήχθησαν οι κληρώσεις για τον Γ΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ. Η σκωτσέζικη Μάδεργουελ ήταν το… λαχείο του Παναθηναϊκού, ο νικητής του ζευγαριού Μπνέι Γεχούντα Τελ Αβίβ (Ισραήλ) – Σίρακ (Αρμενία) δεν τρομάζει τον ΠΑΟΚ, ενώ ελπίδες έχει και ο Αστέρας που, αν προκριθεί επί της Ιντερ Μπακού, θα αντιμετωπίσει την πορτογαλική Μαρίτιμο.

Ο Παναθηναϊκός στο μεταβατικό στάδιο όπου βρίσκεται έχει πρωταρχικό στόχο την είσοδό του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η σκωτσέζικη Μάδεργουελ, που μπήκε από το… παράθυρο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ήταν ο πιο επιθυμητός αντίπαλος για τους «πράσινους», οι οποίοι απέφυγαν τις πιο επικίνδυνες Φέγενορντ, Μπριζ και Βασλούι. Η Μάδεργουελ πήρε τη θέση της χρεοκοπημένης Ρέιντζερς, που αποβλήθηκε από το σκωτσέζικο πρωτάθλημα και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είναι ομάδα χαμηλής δυναμικότητας και έχει λίγες παραστάσεις υψηλού επιπέδου. Την 31η Ιουλίου θα διεξαχθεί το πρώτο παιχνίδι στη Σκωτία, στις 8 Αυγούστου θα γίνει η ρεβάνς στην Αθήνα. Αν οι «πράσινοι» προκριθούν επί της Μάδεργουελ θα βρεθούν και πάλι στο γκρουπ των ισχυρών, στην κλήρωση για τα πλέι οφ πριν από τους ομίλους.

Η κλήρωση μπορεί να ήταν η επιθυμητή, όμως, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έδειξε πως δεν υπάρχουν περιθώρια υποτίμησης του αντιπάλου. «Η Μάδεργουελ είναι δύσκολος αντίπαλος. Και οι δύο αγώνες προοιωνίζονται δύσκολοι για εμάς και κανένας δεν πρέπει να πιστεύει ότι, επειδή είναι μια ομάδα που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή, τα πράγματα θα είναι και εύκολα», τόνισε ο Πορτογάλος τεχνικός.

Με χαμόγελα υποδέχθηκαν την κλήρωση του Γιουρόπα Λιγκ στον ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» πιθανότατα θα βρει μπροστά του την ισραηλινή Μπνέι Γεχούντα Τελ Αβίβ που έχει το προβάδισμα πρόκρισης κόντρα στη Σίρακ από την Αρμενία, της οποίας έχει επιβληθεί με 2-0 στον πρώτο αγώνα. Η Μπνέι Γεχούντα έχει κατακτήσει μόλις μία φορά το πρωτάθλημα (1990) και είναι η πέμπτη φορά που συμμετέχει στην Ευρώπη. Ο ΠΑΟΚ θα δώσει το πρώτο παιχνίδι εκτός έδρας (2/8) και τη ρεβάνς στην Τούμπα (9/8).

Τυχερός στην… ατυχία του στάθηκε ο Αστέρας Τρίπολης, αφού θα μπορούσε να κληρωθεί με ισχυρότερες ομάδες (Μπιλμπάο, Ανόβερο, Ανζί…) από τη Μαρίτιμο. Οι Αρκάδες, βέβαια, θα πρέπει πρώτα να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Ιντερ Μπακού και να υπερασπιστούν το 1-1 του Αζερμπαϊτζάν, στον επαναληπτικό της ερχόμενης εβδομάδας στην Τρίπολη, και μετά να ασχοληθούν με τους Πορτογάλους. Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 2 Αυγούστου στην Τρίπολη και ο επαναληπτικός στις 9.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή