Επανέρχεται η ενότητα στις τάξεις του ΠΑΟ

Επανέρχεται η ενότητα στις τάξεις του ΠΑΟ

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επόμενη ημέρα του Παναθηναϊκού ύστερα από τη μεταβίβαση των μετοχών από την οικογένεια Βαρδινογιάννη στην «Παναθηναϊκή Συμμαχία» βρίσκει τον σύλλογο σε ένα μονοπάτι διοικητικής ηρεμίας. Δεν είναι μόνο η ανταπόκριση του κόσμου (τα μέλη έχουν ξεπεράσει τα 3000 και το συγκεντρωθέν ποσό είναι πάνω από 1,7 εκατ. ευρώ.) και η «ασφάλεια» που απορρέει από το Σωματείο, αλλά ως μεγαλύτερο κέρδος μπορεί να λογιστεί η ενότητα, η οποία πηγάζει από τους φιλάθλους της ομάδας.

Μετά τη στήριξη των απλών οπαδών, σειρά πήραν οι οργανωμένοι μέσω του Ενιαίου Φορέα Συνδέσμων της Θύρας 13, ο οποίος με ανακοίνωσή του τάχθηκε στο πλευρό του νέου εγχειρήματος. Η «Συμμαχία» απέκτησε ακόμη έναν… σύμμαχο, ο οποίος κρίνεται απολύτως απαραίτητος για να στεφθεί με επιτυχία αυτή η προσπάθεια. Αλλωστε, από τη στιγμή που ο κόσμος, πλέον, είναι ουσιαστικά ο ιδιοκτήτης της ομάδας, η στήριξη των οργανωμένων διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο.

Επίσης, όσο πλησιάζει η έναρξη της αγωνιστικής περιόδου, τόσο θα αυξάνεται και το ενδιαφέρον του κόσμου, ενώ μετά την επίσημη ανάληψη της διοίκησης από την «Παναθηναϊκή Συμμαχία», τα μέλη αυξάνονται με γοργότερους ρυθμούς.

Παράλληλα με το διοικητικό κομμάτι που μπαίνει σε μια τάξη, υπάρχει και το αγωνιστικό, το οποίο σιγά σιγά επανέρχεται σε πρώτη μοίρα. Αλλωστε, ο στόχος του Τσάμπιονς Λιγκ είναι ο πρώτος μεγάλος για τη φετινή χρονιά και αν επιτευχθεί θα λύσει σε μεγάλο βαθμό τα χέρια των υπευθύνων της ΠΑΕ.

Η ομάδα ενισχύεται με σταθερούς ρυθμούς ενόψει της πρώτης αναμέτρησης με τη Μάδεργουελ και οι απαιτήσεις του Ζεσουάλδο Φερέιρα ικανοποιούνται όσο το δυνατόν σε μεγαλύτερο βαθμό. Οικονομικά «ανοίγματα» είναι απαγορευτικά και οι περισσότερες επιλογές προέρχονται από τον Πορτογάλο τεχνικό, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά την πλούσια αγορά της χώρας του.

Το κλίμα έχει αναστραφεί και δεν θυμίζει σε τίποτα την εικόνα της ομάδας πριν από μερικούς μήνες. Τότε που η αδειοδότηση για τις εγχώριες και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ήταν εξαιρετικά αμφίβολη, το ρόστερ άδειαζε και υπήρχε ο κίνδυνος των προσφυγών από ποδοσφαιριστές. Με τους κατάλληλους χειρισμούς, έγιναν οι απαραίτητοι διακανονισμοί, ενώ καταλυτικό ρόλο διαδραμάτισε και η κατανόηση που έδειξαν οι παίκτες. Ξέρουν πως, πλέον, έχουν απέναντί τους μια διοίκηση που δεν θα τους αφήσει στην… τύχη τους και ούτε θα τους μοιράσει ψεύτικες υποσχέσεις. Ο δρόμος είναι ανηφορικός αλλά, πλέον, το νερό έχει μπει στο αυλάκι. Υπάρχει ένα ξεκάθαρο πλάνο στον σύλλογο, το οποίο μέχρι στιγμής προχωρεί με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Αν, μάλιστα, η ομάδα εντός των αγωνιστικών χώρων αρχίσει να δημιουργεί τις απαραίτητες φιλοδοξίες, τότε η ανταπόκριση του κόσμου θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή