«Εφυγε» ένας κύριος του ποδοσφαίρου

«Εφυγε» ένας κύριος του ποδοσφαίρου

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προδομένος από την καρδιά του αλλά και πικραμένος από καταστάσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας σε ηλικία 60 ετών ο πρόεδρος του Εργοτέλη και πρώην πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Απόστολος Παπουτσάκης.

Τις τελευταίες ημέρες, στους ποδοσφαιρικούς κύκλους, συζητούνταν η άσχημη κατάσταση της υγείας του η οποία επιδεινώθηκε την περασμένη Κυριακή, οπότε εισήχθη σε μονάδα εντατικής παρακολούθησης στο νοσοκομείο Ηρακλείου. Οι γιατροί αποφάσισαν να διακομιστεί στην Αθήνα για να κάνει εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, όμως δεν πρόλαβαν…

Ο Απόστολος Παπουτσάκης έγινε πρόεδρος του Εργοτέλη το 2006 και συνέδεσε την παρουσία του με τη εδραίωση της ομάδας στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία. Το περασμένο καλοκαίρι, σε μια περίοδο δοκιμασίας για το ποδόσφαιρο επελέγη για τη θέση του προέδρου, ώστε με την παρουσία του να βοηθήσει στην εκτόνωση της κατάστασης. Ανθρωπος χαμηλών τόνων, όπως τον περιέγραφαν, είδε την ομάδα του, τη σεζόν που ήταν πρόεδρος στη Σούπερ Λίγκα να υποβιβάζεται στη Football League. Με δηλώσεις του τον περασμένο Μάιο, έκανε λόγο για σκάνδαλα και παρασκήνιο στο πρωτάθλημα.

Παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της Σούπερ Λίγκας και προσέφυγε στα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου κατά της Κέρκυρας και του Πανιωνίου, επειδή -όπως υποστηρίζει η ΠΑΕ Εργοτέλης- κακώς πραγματοποίησαν μεταγραφές τον περασμένο Ιανουάριο, αφού είχαν οφειλές σε ποδοσφαιριστές.

Η είδηση της απώλειάς του προκάλεσε συγκίνηση. Η ΠΑΕ Εργοτέλης κήρυξε τριήμερο πένθος. Η Σούπερ Λίγκα εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει: «Η απώλειά του είναι σημαντική για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η διαδρομή του και το έργο του, αποτελούν παράδειγμα και υπόδειγμα για όλους». Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΕΠΟ κάνοντας λόγο για δυσαναπλήρωτο κενό.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, ανέφερε: «Η απώλειά του αφήνει μεγάλο κενό στο ελληνικό ποδόσφαιρο στο οποίο πρόσφερε πάρα πολλά και το υπηρέτησε με αγάπη και ανιδιοτέλεια τόσο ως πρόεδρος του Εργοτέλη, όσο και ως πρόεδρος της SUPER LEAGUE». Συλλυπητήρια εξέφρασε σύσσωμη και η οικογένεια του ΟΦΗ. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 12.00 στη Χερσόνησο.

Μώραλης για πρόεδρος

Η Σούπερ Λίγκα μετέθεσε για την Παρασκευή το Δ.Σ. από το οποίο θα προκύψει ο διάδοχος του Απ. Παπουτσάκη στην προεδρία. Φαβορί εμφανίζεται να είναι ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Γιάννης Μώραλης, ενώ υποψήφιος για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου ενδέχεται να είναι ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού, Στράτος Σωπήλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή