Στο Λονδίνο με όνειρα και ελπίδες

Στο Λονδίνο με όνειρα και ελπίδες

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Λονδίνο βρίσκεται από χθες το απόγευμα (19.37 ώρα Ελλάδος) ο κύριος όγκος της αποστολής των Ελλήνων αθλητών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι εκπρόσωποι της χώρας μας αναχώρησαν με την υπόσχεση να κατακτήσουν περισσότερες διακρίσεις από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», χθες το μεσημέρι, η χαρά εναλλασσόταν με τη συγκίνηση. Η αποστολή αναχώρησε με ειδική πτήση της Olympic Air και η χορηγός εταιρεία διοργάνωσε πάρτι προς τιμήν των αθλητών που «τσέκαραν» γεμάτοι χαρά το εισιτήριο για το αθλητικό όνειρό τους. «Θα προσπαθήσω να κατακτήσω ένα μετάλλιο, το οποίο θα αφιερώσω στον 16 μηνών γιο μου. Ο κόσμος πάντα παίρνει μεγάλη χαρά και ενέργεια από τις αθλητικές επιτυχίες και ελπίζω να τον κάνουμε χαρούμενο όλες αυτές τις μέρες», μας είπε ο σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας στην Τελετή Εναρξης, Αλέξανδρος Νικολαΐδης.

Οι αθλητές μας εξασφάλισαν τις προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες κάτω από δύσκολες συνθήκες και, ήδη, με τη συμμετοχή τους έχουν πετύχει την πρώτη τους νίκη. «Είναι επιτυχία που είστε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Φεύγουμε για το Λονδίνο με χιλιάδες όνειρα και με στόχο να κάνει ο καθένας μας το καλύτερο δυνατό, γιατί αν το κάνει, θα γυρίσουμε όλοι ευχαριστημένοι για τα όσα θα έχουμε κάνει για την Ελλάδα» δήλωσε, χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος.

Στο αεροδρόμιο είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς και φίλοι των πρωταθλητών μας, οι οποίοι τους αποχαιρέτησαν με χαρά αλλά και με συγκίνηση. Η πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής είχε συνέχεια μαζί της τον σκύλο της, ο οποίος, όμως, δεν… εξασφάλισε εισιτήριο. «Είναι το γούρι μου. Αυτή η διοργάνωση αποτελεί τον μεγάλο μου στόχο. Εκανα προετοιμασία στη Ρουμανία, η οποία πήγε πολύ καλά και είμαι έτοιμη», μας είπε. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρωταθλητής της ποδηλασίας, Γιάννης Ταμουρίδης: «Ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Το αγώνισμά μου είναι δύσκολο. Θα διεκδικήσω μία θέση στην οκτάδα».

Για 5η φορά θα αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες ο Γιώργος Αφρουδάκης. Οι προβλέψεις τοποθετούν την εθνική μας ομάδα πόλο στα αουτσάιντερ αλλά ο διεθνής πολίστας πιστεύει ότι μπορούν να γίνουν η ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης. «Πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό. Στόχος μας είναι η οκτάδα, κάτι που είναι εφικτό. Εχει μικρύνει και η ψαλίδα με τις άλλες ομάδες. Πιστεύω πως μπορούμε να γίνουμε η έκπληξη του Λονδίνου».

Η αισιοδοξία ήταν διάχυτη στην αίθουσα του αεροδρομίου καθώς οι αθλητές μας θέλουν, εκτός των άλλων, να αποδείξουν ότι η γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων εξακολουθεί να έχει άξιους εκπροσώπους. «Αυτά τα παιδιά εκπροσωπούν όλους τους Ελληνες. Υπάρχει πείσμα και αισιοδοξία, ένας συνδυασμός που θα τους βοηθήσει να κατακτήσουν περισσότερα μετάλλια από το Πεκίνο. Οι ευχές όλων μας θα τους συνοδεύουν», δήλωσε η πρόεδρος της ομοσπονδίας αντιπτέρισης, Βικτώρια Χατζίνα.

Η πτήση αναχώρησε στις 16.00 και το ταξίδι κύλησε ευχάριστα για τους αθλητές και τους συνοδούς τους. «Προσπαθήσαμε να αποφορτίσουμε το κλίμα. Υπήρχαν τα σχετικά πειράγματα και, ήδη, όλοι νιώθουμε μία οικογένεια. Οι παλαιότεροι έδωσαν συμβουλές στους νεότερους και διηγήθηκαν εμπειρίες τους από παλιές διοργανώσεις», μας είπε από το Λονδίνο ο πρόεδρος της γυμναστικής, Θανάσης Βασιλειάδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή