Σε ρυθμούς Λονδίνου και το «Μπιγκ Μπεν»

Σε ρυθμούς Λονδίνου και το «Μπιγκ Μπεν»

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου, θ’ αρχίσουν την Παρασκευή, αλλά, ως είθισται, το εναρκτήριο λάκτισμα του ποδοσφαιρικού τουρνουά γίνεται δύο ημέρες νωρίτερα. Ετσι, σήμερα, στις 6 το απόγευμα, ώρα Ελλάδος, θ’ αρχίσει η πρώτη αναμέτρηση για το τουρνουά των γυναικών. Η διοργανώτρια, Μ. Βρετανία θα παίξει με τη Νέα Ζηλανδία. Οι άλλοι αγώνες της ημέρας: Ιαπωνία – Καναδάς, ΗΠΑ – Γαλλία, Καμερούν – Βραζιλία, Σουηδία – Ν. Αφρική και Κολομβία – Βόρεια Κορέα.

Στο μεταξύ, λίγη ώρα πριν από την Τελετή Εναρξης, το «Μπιγκ Μπεν» ή «Πύργος Ελισάβετ», όπως είναι η νέα ονομασία του προς τιμήν του Αδαμάντινου Ιωβηλαίου της βασίλισσας Ελισάβετ, θα προαναγγείλει την έναρξη του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος στον πλανήτη. Ο διάσημος Πύργος του Ρολογιού του βρετανικού κοινοβουλίου θα χτυπήσει ρυθμικά επί τρία λεπτά για 42 φορές (από 22.12-22.15, ώρα Ελλάδος). Η τελευταία φορά που χτύπησε ενδιάμεσα της αλλαγής κάθε ώρας ήταν το 1952 στην κηδεία του Βασιλιά Γεωργίου του 6ου. Επίσης, χιλιάδες καμπάνες σε όλη την επικράτεια της Βρετανίας, από τις Νήσους Σέτλαντ βόρεια της Σκωτίας μέχρι την Κορνουάλη θα ακολουθήσουν τον «Μεγάλο Μπεν», ενώ όσοι κάτοικοι διαθέτουν κουδούνια ή καμπάνες μπορούν να ενισχύσουν τον ήχο. Χιλιάδες ενδιαφερόμενοι -ανάμεσά τους το Βρετανικό Ναυτικό, ο Δήμαρχος του Λονδίνου και το διάσημο Χυτήριο Καμπανών «White chapel»- έχουν δηλώσει συμμετοχή στη συγκεκριμένη εκδήλωση που φέρει τον τίτλο «Ολες οι Καμπάνες». Για να χτυπήσει το «Big Ben» χρειάστηκε να εκδοθεί ειδική άδεια από το βρετανικό κοινοβούλιο. «Πρέπει χειροκίνητα να υψώσουμε το φρένο που ελέγχει το βάρος που κινεί τον μηχανισμό χάρη στον οποίο χτυπά ο Μπιγκ Μπεν», δήλωσε ο διαχειριστής του ρολογιού, Μάικ ΜακΚέιν.

Η απουσία του Φίλιπς Ιντόγου, χρυσής ελπίδας των Βρετανών για νίκη στο τριπλούν στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, από την προετοιμασία της εθνικής ομάδας των διοργανωτών, προκάλεσε δημόσιο αίτημα από τη βρετανική ολυμπιακή επιτροπή να της αποστείλει ο 33χρονος άλτης ιατρική γνωμάτευση για τον τραυματισμό που επικαλέστηκε. Εν μέσω διάφορων υποψιών, ο αθλητής απάντησε διά του ατζέντη του ότι είναι «απίστευτα απογοητευμένος και κατάπληκτος» από την κίνηση της επιτροπής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή