«Παζάρια» για Βόλο, Καβάλα, Ηρακλή

«Παζάρια» για Βόλο, Καβάλα, Ηρακλή

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην κυνική παραδοχή ότι ο Ηρακλής, ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα αδικήθηκαν και πρέπει να αποκατασταθούν τοποθετούμενοι είτε στη Φούτμπολ Λιγκ, είτε στη Φούτμπολ Λιγκ 2, προέβη ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ομοσπονδίας. Υπενθυμίζεται ότι περίπου ένα χρόνο πριν, ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα με απόφαση της ΕΕΑ δεν πήραν άδεια συμμετοχής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, επειδή οι ιδιοκτήτες τους είχαν τιμωρηθεί για στημένους αγώνες. Ο δε Ηρακλής είχε τιμωρηθεί για πλαστογραφία, μη αδειοδότηση και προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια από την ΕΠΟ, ενώ από την ΕΕΑ δεν πήρε πιστοποιητικό συμμετοχής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Τώρα, όλοι αυτοί που αποδέχθηκαν και εφάρμοσαν τις αποφάσεις, έρχονται να μιλήσουν για αδικία και να προσφέρουν μερική αποκατάσταση. Ωστόσο, η μεθόδευση είναι προδήλως παράνομη και γι’ αυτό η υπόθεση έχει μετατραπεί σε αξιολύπητο παζάρι.

Οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ για να δεχτούν στην κατηγορία την τοποθέτηση των Ηρακλή, Ολυμπιακού Β. και Καβάλας ζητούν οικονομική ενίσχυση και να ανέβουν του χρόνου στη Σούπερ Λίγκα πέντε αντί τριών ομάδων, κάτι που η Σούπερ Λίγκα αρνείται. Επίσης επειδή υπάρχει θέμα νομιμότητας πρέπει να επιτευχθεί η συμφωνία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και ομάδων ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα προσφύγει κανείς στα δικαστήρια. Υπενθυμίζεται, πάντως ότι πέρυσι για διάφορους λόγους υποβιβάστηκαν στη Δ’ Εθνική πάνω από δέκα ομάδες οι οποίες βρίσκονται… εκτός σχεδίου. Θα γίνει συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γ. Ιωαννίδη για να ληφθεί οριστική απόφαση. Κατά τα άλλα το Δ.Σ. της ΕΠΟ αποφάσισε:

– Να ανανεώσει τα συμβόλαια των Φύσσα, Βόκολου.

– Να αυξήσει τους διαιτητές της Σούπερ Λιγκ από 24 σε 28 και να ανανεώσει τη σύμβαση του Κ. Βασάρα τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο.

– Να αρχίσει το κύπελλο στις 11/9 και να ολοκληρωθεί στις 11/5. Από την 4η φάση στην οποία μπαίνουν οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ οι αγώνες θα είναι διπλοί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή