Ιστορική πρόκριση για Αστέρα Τρίπολης

Ιστορική πρόκριση για Αστέρα Τρίπολης

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία εκτέλεση πέναλτι α λα… Πανένκα από τον Περόνε, έδωσε την πρόκριση (1-1, 4-2 πέν.) στον Αστέρα Τρίπολης, επί της Ιντερ Μπακού, στην τρίτη προκριματική φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Στην παρθενική της ευρωπαϊκή εμφάνιση, η ομάδα του Σάκη Τσιώλη φάνηκε να λυγίζει από το άγχος όταν δέχθηκε την ισοφάριση (1-1) στο 88′ από τον Σουτζ, αλλά τελικά αποδείχθηκε πιο ψύχραιμη με αποτέλεσμα να περάσει στον επόμενο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει την πορτογαλική Μαρίτιμο.

Επειτα από ένα κακό πρώτο ημίχρονο, η ομάδα της Τρίπολης προηγήθηκε στο 68′ με σουτ του Ναβάρο. Το 1-0 σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα στο Αζερμπαϊτζάν έδινε την πρόκριση στον Αστέρα ο οποίος, όμως, επαναπαύτηκε στο υπέρ του σκορ. Και επειδή η μπάλα τιμωρεί οι Αζέροι έφθασαν στην ισοφάριση, στο 88′, τρία λεπτά μετά από μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Αστέρα με τον Μπακασέτα.

Η παράταση κύλησε χωρίς να αλλάξει κάτι, αφού ο Ράγιος στο 108′ δεν σκόραρε από καλή θέση. Στη διαδικασία των πέναλτι, μετά τις πρώτες απελπιστικά άστοχες εκτελέσεις από Τσαμπούρη και Γκεοργκιέφσκι, οι Ράγιος και Τσχαντάτζε βρήκαν στόχο. Το ίδιο έπραξε και ο Ουσέρο, με τον Μπαντή να αποκρούσει το πέναλτι του Μπάρμετλερ. Χουανίτο και Γκένοφ αποδείχθηκαν ψύχραιμοι, με την πρόκριση να κρίνεται στην τελευταία εκτέλεση του Περόνε ο οποίος μιμήθηκε τον Πανένκα, ίσως και τον… Πίρλο.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Μπαντής, Τσαμπούρης, Χουανίτο, Μπαρτολίνι (60′ Κουρμπέλης), Πιπίνης (76′ Γιαλούσης), Ναβάρο, Ουσέρο, Αλβάρες, Φορμίκα (57′ Μπακασέτας), Ράγιος, Περόνε.

ΙΝΤΕΡ ΜΠΑΚΟΥ: Λομάγια, Μπάρμετλερ, Αμπντουλάγιε, Λέβιν (70′ Τσχαντάτζε), Ντασντεμίροφ, Ζλατίνοφ, Γκεοργκιέφσκι, Καντελάκι, Χαζίγιεφ (67′ Μαμάντοφ), Αντάμια (60′ Γκένοφ), Τσχαντάτζε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή