Περισσότερα ανταλλάγματα θέλει η Φούτμπολ Λιγκ

Περισσότερα ανταλλάγματα θέλει η Φούτμπολ Λιγκ

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα… ανταλλάγματα κολλάει η επιχειρούμενη από την ΕΠΟ -με τη συνδρομή του υφυπουργείου Αθλητισμού- «αποκατάσταση» των Ηρακλή, Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας και η τοποθέτησή τους στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ.

Η πρόταση οικονομικής ενίσχυσης ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ προς της Ενωση Φούτμπολ Λιγκ – Φούτμπολ Λιγκ 2 που αποδίδεται στο υφυπουργείο Αθλητισμού και είναι αυξημένη κατά ένα εκατομμύριο σχετικά με την αρχική πρόβλεψη, δεν φαίνεται να συγκινεί ιδιαίτερα τις ομάδες της κατηγορίας οι οποίες θεωρούν το ποσό μικρό και βάζουν στο τραπέζι άλλες δύο προϋποθέσεις.

Η πρώτη είναι να πάρουν επιπλέον χρήματα από την ΕΤ 3 μέσω του ΟΠΑΠ για την αγορά των τηλεοπτικών τους δικαιωμάτων. Η δεύτερη είναι να ανέβουν του χρόνου πέντε (αντί για τρεις) ομάδες από τη Φούτμπολ Λιγκ στη Σούπερ Λίγκα, όμως στην οδό Αστροναυτών δεν βλέπουν θετικά αυτήν την προοπτική. Επίσης, πηγές από το υφυπουργείο Αθλητισμού θεωρούν ότι τα «ανταλλάγματα» που ζητούνται είναι υπερβολικά και αποτελούν τροχοπέδη στην υλοποίηση του «σχεδίου».

Για σήμερα έχει προγραμματιστεί Δ. Σ. στη Σούπερ Λίγκα με θέμα την εκλογή νέου προέδρου. Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Γιάννης Μώραλης, θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο μοναδικός που θα θέσει υποψηφιότητα και φυσιολογικά θα εκλεγεί αφού απαιτείται η ψήφος του 50%+1 των παριστάμενων μελών.

Χθες συνεδρίασε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού η οποία πήρε τις ακόλουθες αποφάσεις:

α) Χορήγησε πιστοποιητικό συμμετοχής στις ΠΑΕ SKODA Ξάνθη, Ατρόμητος και Αστέρας Τρίπολης.

β) Εγινε δεκτή η αίτηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, για απόκτηση ποσοστού συμμετοχής 89,99%, στο μετοχικό κεφάλαιο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

γ) Ανέβαλε για τις 2/8 την εξέταση της αίτησης της «ΔΙΜΕΡΑ ΕΠΕ», για απόκτηση ποσοστού συμμετοχής άνω του 30%, στο μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Οι φάκελοι των υπόλοιπων ομάδων της Σούπερ Λίγκας δεν ελέγχθηκαν διότι υπήρξαν ελλείψεις κυρίως ως προς την κατάθεση ενημεροτήτων και εγγυητικών επιστολών. Ο έλεγχός του θα γίνει την επόμενη Πέμπτη, ενώ το περιθώριο για να συμπληρωθούν οι φάκελοι είναι μέχρι τις 10 Αυγούστου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή