Ολα έτοιμα για την Τελετή Εναρξης

Ολα έτοιμα για την Τελετή Εναρξης

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια φαντασμαγορική Τελετή θα δώσει σήμερα το βράδυ το «σύνθημα» για την Εναρξη των 30ών Ολυμπιακών Αγώνων, στο Λονδίνο. Το ελληνικό ενδιαφέρον, όμως, ξεκινάει από νωρίτερα. Η Ευαγγελία Ψάρρα θα συμμετάσχει (15.00) στον αγώνα κατάταξης της τοξοβολίας, στο «Lord’s Cricket Ground».

Στο ιστορικό παραδοσιακό γήπεδο κρίκετ, η πρωταθλήτριά μας θα αγωνιστεί στην 4η ολυμπιακή της διοργάνωση. Από αυτόν τον αγώνα δεν θα αποκλειστεί κάποια αθλήτρια. Οι 64 τοξότριες θα καταταγούν, ανάλογα με το αποτέλεσμά τους. Η κατάταξη θα καθορίσει τα ζευγάρια στους νοκ-άουτ αγώνες. Ετσι, η κορυφαία θα παίξει με την τελευταία, η 2η με την 63η κ.λπ. Στόχος της Ευαγγελίας είναι να πάρει μία καλή θέση προκειμένου, στον 1ο γύρο (30/7 – 1/8) να μην αντιμετωπίσει τις κορυφαίες του αγωνίσματος. «Θέλω μία καλή θέση. Εχω προετοιμαστεί και, πιστεύω, όλα θα πάνε καλά», δήλωσε στην «Κ» η πρωταθλήτρια.

Η ελληνική αποστολή έγινε χθες και επίσημα δεκτή στο Ολυμπιακό Χωριό, στο Λονδίνο, όπου πραγματοποιήθηκε ανάρτηση της γαλανόλευκης δίπλα στις υπόλοιπες των κρατών που μετέχουν στους Αγώνες. Στους ξενώνες των Ελλήνων, το βασικό θέμα συζήτησης είναι ο αποκλεισμός της Βούλας Παπαχρήστου και το θετικό δείγμα του Δημήτρη Χονδροκούκη. Οι αθλητές είναι προβληματισμένοι αλλά και στενοχωρημένοι.

Στη σημερινή Τελετή Εναρξης, η ελληνική αποστολή, με επικεφαλής τον σημαιοφόρο Αλέξανδρο Νικολαΐδη, θα μπει πρώτη στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου. Σημαιοφόρος της Τζαμάικα θα είναι ο Γιουσέιν Μπολτ, ο οποίος στοχεύει σε τρία χρυσά μετάλλια κι ένα παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μ. Στο μεταξύ, υπάρχουν και αθλητές που θα παρελάσουν υπό την Ολυμπιακή σημαία (όπως στην περίπτωση του Νότιου Σουδάν, που έχει κηρυχθεί ανεξάρτητο κράτος αλλά δεν έχει αναγνωριστεί ακόμη από τη ΔΟΕ). Αφού ολοκληρωθεί η παρέλαση, θα ακολουθήσουν οι ομιλίες και η επίσημη έναρξη των Αγώνων, την οποία, κατά παράδοση, κάνει ο ανώτατος πολιτειακός άρχων της διοργανώτριας χώρας (στην περίπτωση της Μεγάλης Βρετανίας, η Βασίλισσα Ελισάβετ), το άναμμα του Ολυμπιακού Βωμού από τον τελευταίο λαμπαδηδρόμο και οι εκφωνήσεις των όρκων των αθλητών και των κριτών. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα το έχει επιμεληθεί ο βραβευμένος με όσκαρ σκηνοθέτης, Ντάνι Μπόιλ. Η Τελετή φέρει τον τίτλο «Τα νησιά των Θαυμάτων» και φιλοδοξεί να «παντρέψει» τη βρετανική ιστορία με το σήμερα. Υπάρχουν πληροφορίες ότι ζητήθηκε από τον σκηνοθέτη να μειώσει τη διάρκεια του προγράμματος ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή αποχώρηση των θεατών εντός του ωραρίου των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Η Τελετή κόστισε 27.000.000 λίρες.

Στο μεταξύ, δύο Τούρκοι αρσιβαρίστες, ο 29χρονος Φατίχ Μπαϊντάρ και ο 23χρονος Ιμπραΐμ Αράτ αποκλείσθηκαν από την αποστολή της χώρας διότι θεωρήθηκαν ύποπτοι για χρήση απαγορευμένων ουσιών. Την ίδια τύχη είχε και ο δισκοβόλος, Ζόλταν Κόβαγκο, ο οποίος αρνήθηκε να υποβληθεί σε έλεγχο ντόπινγκ. Ο Ούγγρος είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς της Αθήνας και, τώρα, δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής σε αγώνες για την επόμενη διετία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή