ΛΟΝΔΙΝΟ 2012

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΡΟΒΛΕΨΗ

Για έξι μετάλλια η Ελλάς

Εξι μετάλλια προβλέπουν Γερμανοί οικονομολόγοι και στατιστικολόγοι ότι θα κατακτήσει η Ελλάς στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Ρουρ του Μπόχουμ προβλέπουν ότι η χώρα μας θα καταταγεί 37η έως 44η στη λίστα των μεταλλίων, έχοντας ίδια συγκομιδή μεταλλίων με άλλες οκτώ χώρες (Βουλγαρία, Κροατία, Δανία, Ινδία, Μεξικό, Σλοβενία, Σουηδία και Ταϊλάνδη). Πρώτη σε μετάλλια προβλέπεται να είναι η Κίνα (102) και ακολουθούν ΗΠΑ (100) και Ρωσία (71). Εξι μετάλλια δίνουν στην Ελλάδα και οι ερευνητές της ολλανδικής εταιρείας αθλητικών στατιστικών ερευνών Ινφοστράντα Σπορτς.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πλήρης δράση

Αρκετά μετάλλια θα απονεμηθούν σήμερα στο Λονδίνο. Στην άρση βαρών θα αναδειχθεί η ολυμπιονίκης στα 48 κιλά. Τελικοί θα γίνουν στα 60 κιλά ανδρών και στα 48 γυναικών του τζούντο, στο ξίφος ασκήσεως γυναικών, στο αεροβόλο πιστόλι από 10 μ. ανδρών και στο αεροβόλο τουφέκι από 10 μ. γυναικών. Αρχίζουν σήμερα οι αγώνες σε μπάντμιντον, μπάσκετ γυναικών, πυγμαχία ανδρών, ιππασία (ντρεσάζ), χάντμπολ γυναικών και βόλεϊ γυναικών. Συνεχίζεται το ποδόσφαιρο γυναικών.

ΤΕΝΙΣ

«Μάχη» για Παγδατή

Τον Ιάπωνα Γο Σοέντα αντιμετωπίζει ο Κύπριος Μάρκος Παγδατής στον Α΄ γύρο του ολυμπιακού τουρνουά τένις, το οποίο αρχίζει σήμερα στα χορτάρινα γήπεδα του Γουίμπλεντον και θα ολοκληρωθεί στις 5 Αυγούστου. Ο Σοέντα είναι 27 ετών και βρίσκεται στη 44η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, δηλαδή τρεις θέσεις πιο πάνω από τον συνομήλικό του Παγδατή. Σε περίπτωση που θα προκριθεί στον Β΄ γύρο, ο Κύπριος τενίστας θα αντιμετωπίσει τον νικητή της αναμέτρησης Ρισάρ Γκασκέ (Γαλλία) – Ρόμπιν Χάαζε (Ολλανδία). Τον 28χρονο Κολομβιανό Αλεχάντρο Φάλα (51ος στον κόσμο) αντιμετωπίζει σήμερα ο Ελβετός τενίστας Ρότζερ Φέντερερ. Ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο μετέχει για τέταρτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, με καλύτερη εμφάνιση αυτή στο Πεκίνο, όπου κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στο διπλό με συμπαίκτη τον συμπατριώτη του Στάνισλας Βαβρίνκα.

ΔΟΕ

Οι αντιπρόεδροι

Η Μαροκινή Ναουάλ ελ Μουταβακέλ και ο Βρετανός Κρέιγκ Ρίντι εξελέγησαν σε θέσεις αντιπροέδρων της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Η 50χρονη Ελ Μουταβακέλ ήταν επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής της ΔΟΕ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ενώ το 1984 έγινε η πρώτη γυναίκα από τον αραβικό κόσμο που κατέκτησε χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο. Είχε νικήσει στα 400 μ. με εμπόδια. Ο 71χρονος Ρίντι είναι παλαίμαχος παίκτης του μπάντμιντον και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της οργανωτικής επιτροπής Λονδίνο 2012. Οι άλλοι δύο αντιπρόεδροι είναι ο Γερμανός Τόμας Μπαχ και ο σερ Μιάνγκ Νγκ από τη Σιγκαπούρη.

ΙΝΔΙΑ

Χρυσώνει τους ολυμπιονίκες

Μετάλλια από καθαρό χρυσάφι θα πάρουν όσοι Ινδοί αθλητές ανεβούν στο ολυμπιακό βάθρο. Εταιρεία που έχει συμφέροντα στον οικονομικό τομέα, τα ΜΜΕ και την ψυχαγωγία, έκανε γνωστό ότι οι αθλητές που θα κατακτήσουν χρυσό μετάλλιο θα πάρουν ένα μετάλλιο από χρυσό βάρους πέντε κιλών, όσοι ανέβουν στη 2η θέση του βάθρου το μετάλλιό τους θα έχει βάρος τριών κιλών, ενώ των χάλκινων ολυμπιονικών θα ζυγίζει δύο κιλά. Η Ινδία παλαιότερα κυριαρχούσε στο χόκεϊ ενώ το πρώτο της χρυσό μετάλλιο σε ατομικό αγώνισμα το κατέκτησε το 2008, ο Αμπχινάβ Μπίντρα στο αεροβόλο τουφέκι από 10 μέτρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή