Εκκίνηση με «βαριά» χαρτιά

2' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να συνεχίσουν το… ταξίδι στο ολυμπιακό όνειρο είναι ο στόχος των αθλητών και αθλητριών μας που ξεκινάνε σήμερα την προσπάθειά τους στους προκριματικούς των 30ών Ολυμπιακών Αγώνων. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί ο ποδηλάτης, Γιάννης Ταμουρίδης, το… ταξίδι του οποίου θα διαρκέσει 250 χιλιόμετρα, όσα και το αγώνισμά του. Η ποδηλασία δρόμου αρχίζει και ολοκληρώνεται σήμερα. Την προσπάθεια ξεκινάνε σήμερα οι γυμναστές, Βλάσης Μάρας, Βασίλης Τσολακίδης, οι κωπηλάτες, Απόστολος Γκουντούλας – Νικόλαος Γκουντούλας (δίκωπος άνευ) και οι πρωταθλήτριες του μπιτς βόλεϊ, Βίκη Αρβανίτη – Μαρία Τσιαρτσιάνη.

Στον δρόμο «Τhe Mall», ο Γιάννης Ταμουρίδης θα δώσει τον μεγαλύτερο αγώνα της ζωής του. Η διαδρομή θεωρεί ότι του ταιριάζει: «Πρόκειται για μια νευρική διαδρομή, δίχως μεγάλες ανηφόρες. Ελπίζω μόνο να μην βρέξει», δήλωσε στην «Κ» ο πρωταθλητής της ποδηλασίας, ο οποίος έχει ως στόχο αρχικά τον τερματισμό και, ύστερα, ένα καλό πλασάρισμα: «Πιστεύω πως από τους 150 αθλητές που θα πάρουν εκκίνηση, θα φτάσει στον τερματισμό ένα γκρουπ των 60 με 70 αθλητών. Θέλω να βρίσκομαι εκεί μπροστά και να καταφέρω ό,τι καλύτερο μπορώ. Σε έναν τέτοιο αγώνα όλα είναι ανοιχτά».

Η κωπηλασία αποτελεί ένα από τα… βαριά χαρτιά της χώρας μας για διακρίσεις. Την αρχή, από ελληνικής πλευράς, θα κάνουν οι αδελφοί Γκουντούλα (14.00), οι οποίοι θα αγωνιστούν στη δίκωπο: «Ξεκινάμε με μια πρωτιά τους Ολυμπιακούς, αφού είμαστε οι πρώτοι δίδυμοι Ελληνες αλλά θέλουμε να κάνουμε και κάτι παραπάνω. Θα παλέψουμε για το μετάλλιο» είπαν από κοινού οι Απόστολος και Νίκος Γκουντούλας. Αρχικός τους στόχος είναι να προκριθούν στους ημιτελικούς (1/8) ή έστω στον επαναληπτικό (ρεπασάζ, 30/7) ώστε να διεκδικήσουν την είσοδο στον τελικό (3/8).

Αρκετές ώρες αργότερα (17.30-19.40), τη σκυτάλη θα πάρουν οι γυμναστές μας, οι οποίοι συγκαταλέγονται στους κορυφαίους του κόσμου. Ο Βλάσης Μάρας θα αγωνιστεί για τρίτη φορά σε Ολυμπιακούς και στόχος του είναι να προκριθεί -για πρώτη φορά- στον τελικό του μονόζυγου (7/8). Το πρόγραμμά του έχει υψηλό συντελεστή δυσκολίας (7,40) αλλά εάν οι βασικοί του αντίπαλοι, οι οποίοι αγωνίζονται νωρίτερα, δεν καταφέρουν να ολοκληρώσουν τα προγράμματά τους θα παρουσιάσει κάτι πιο εύκολο ώστε να μην ριψοκινδυνέψει κάποια πτώση. Ο Βλάσης θα αγωνιστεί και στο δίζυγο για ζέσταμα. «Προσθέσαμε άλλο ένα πέταγμα στο πρόγραμμά του, το οποία συνολικά θα έχει τέσσερα πετάγματα, τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν το έχουμε παρουσιάσει με αυτή τη μορφή σε κάποιον αγώνα, αλλά ο Βλάσης το εκτελεί δύο φορές την εβδομάδα στην προπόνηση, ενώ κάναμε και δύο τεστ. Δείχνει σε καλή κατάσταση, σωματικά αλλά και ψυχολογικά. Ελπίζουμε να είναι έτσι και τη στιγμή του αγώνα», δήλωσε ο προπονητής του, Δημήτρης Ράφτης. Οι αντίπαλοι του Βλάση θα παρουσιάσουν προγράμματα αρχικής αξίας ακόμα και 7,80, γεγονός που θα κάνει το θέαμα ιδιαίτερα ενδιαφέρον.

Ο Βασίλης Τσολακίδης θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς. Το πρόγραμμά του στο δίζυγο έχει βαθμό δυσκολίας 6,70 και θα περιλαμβάνει και τις δύο διεθνώς κατοχυρωμένες ασκήσεις, που φέρουν το όνομά του. «Είχαμε ετοιμάσει αυτό το πρόγραμμα για το περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα αλλά ο Βασίλης αφαίρεσε μία άσκηση και το εκτέλεσε με βαθμό 6,50 για περισσότερη σιγουριά. Τότε ήρθε 2ος. Τώρα δεν θα κάνουμε πειράματα αλλά ένα δύσκολο πρόγραμμα», δήλωσε ο προπονητής του, Αλέκος Ιωακειμίδης.

Σήμερα ξεκινάει και η προσπάθεια των Βίκη Αρβανίτη – Μαρία Τσιαρτσιάνη. Οι πρωταθλήτριες του μπιτς βόλεϊ είχαν δύσκολη κλήρωση καθώς θα παίξουν με τις Κινέζες, Τσανγκ Σι / Σούε Τσενγκ (νο 2 στην παγκόσμια κατάταξη). Ο όμιλός τους συμπληρώνεται από τις Ελβετές Κουν / Τσούμκερ και τις Ρωσίδες, Βάσινα / Βοζάκοβα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή