Με νέο πρόεδρο συνεχίζει η Σούπερ Λίγκα

Με νέο πρόεδρο συνεχίζει η Σούπερ Λίγκα

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Γιάννης Μώραλης, εξελέγη… άνευ αντιπάλου πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας στις χθεσινές αρχαιρεσίες. Υπέρ της υποψηφιότητάς του ψήφισαν 12 ΠΑΕ και η ΕΠΟ. Απόντες από τη διαδικασία «δήλωσαν» ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ παρότι οι εκπρόσωποί τους, Στράτος Σωπήλης και Ζήσης Βρύζας, ήταν παρόντες. Επίσης, δεν ψήφισαν ο Ατρόμητος και η Δόξα Δράμας, που δεν είχαν εκπρόσωπο.

Πάντως, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με ανακοίνωσή της εξέφρασε τους φόβους και τις αντιρρήσεις της για την εκλογή του κ. Μώραλη. Η ανακοίνωση: «Η εκλογή του εκπροσώπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός ως προέδρου της Σούπερ Λίγκας επιβεβαιώνει τους φόβους μας ότι και αυτή την ποδοσφαιρική σεζόν οι διακρίσεις υπέρ κάποιων δεν θα εξαλειφθούν. Η ισότιμη μεταχείριση των ΠΑΕ αποτέλεσε τη βάση για την ίδρυση του συνεταιρισμού. Την προηγούμενη διετία, όμως, όλες οι ισορροπίες διαταράχθηκαν. Η σημερινή εξέλιξη είναι μια ακόμη κίνηση, που υπονομεύει την αξιοπιστία της Λίγκας. Ας ελπίσουμε ότι τα πραγματικά γεγονότα θα μας διαψεύσουν».

Ο κ. Μώραλης είναι ο όγδοος πρόεδρος του συνεταιρισμού στα επτά χρόνια της λειτουργίας του και ο τρίτος που προέρχεται από τον Ολυμπιακό. Επίσης είναι ο πρώτος πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας που είναι… αντιπρόεδρος στην ΠΑΕ που εκπροσωπεί. Μέχρι χθες πρόεδροι γίνονταν πρόσωπα που ήταν είτε μεγαλομέτοχοι είτε πρόεδροι στις ομάδες τους.

Πρώτος πρόεδρος ήταν ο Πέτρος Κόκκαλης την περίοδο 2006-2007. Την επόμενη σεζόν τον διαδέχθηκε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, ο οποίος αποχώρησε το καλοκαίρι του 2008. Τη σκυτάλη πήρε ο τότε πρόεδρος της Λάρισας, Κώστας Πηλαδάκης, που επίσης έμεινε για μία σεζόν. Ακολούθησε ο τότε πρόεδρος της ΑΕΚ, Νίκος Θανόπουλος, ο οποίος αποχώρησε από την ΠΑΕ και παραιτήθηκε από την προεδρία της Λίγκας.

Τον Δεκέμβριο του 2009 τον διαδέχθηκε ο Νίκος Πατέρας, που έμεινε μέχρι τον Μάιο του 2010. Το καλοκαίρι του 2010, έπειτα από τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, πρόεδρος αναδείχθηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, που παραιτήθηκε ένα χρόνο μετά. Τον διαδέχθηκε ο πρόεδρος του Εργοτέλη, Απόστολος Παπουτσάκης, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την περασμένη Δευτέρα έχοντας παραιτηθεί από τον περασμένο Μάιο, αφού η ομάδα του υποβιβάστηκε στη Φούτμπολ Λιγκ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ η θητεία του προέδρου της Σούπερ Λίγκας είναι διετής, ουδείς μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να την εξαντλήσει. Αναπληρωτής πρόεδρος επανεξελέγη ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργος Μποροβήλος, ο οποίος ψηφίστηκε από όλους τους παρόντες στο Δ.Σ.

Χθες η Σούπερ Λίγκα προχώρησε σε επικύρωση της βαθμολογίας του… προηγούμενου πρωταθλήματος με την επιφύλαξη των αποφάσεων των δικαιοδοτικών οργάνων στην έφεση που έχει κάνει ο Εργοτέλης κατά της Κέρκυρας και του Πανιώνιου.

Χθες, κατατέθηκε στην ΕΕΑ η εγγυητική επιστολή, ύψους 192.000 ευρώ, της ΑΕΚ από τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Ανδρέα Δημητρέλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή