ΒΟΛΕΣ

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κατά μία έννοια οι Ολυμπιακοί Αγώνες επιστρέφουν σπίτι τους απόψε. Αυτή η μεγάλη χώρα, που αγαπάει τον αθλητισμό, είναι ευρέως αναγνωρισμένη ως η γενέτειρα των σύγχρονων σπορ. Ηταν εδώ που η ευγενής άμιλλα, το φερ πλέι, τέθηκε για πρώτη φορά. Καθορίστηκαν κανόνες, κανονισμοί. Εδώ για πρώτη φορά τα σπορ χρησιμοποιήθηκαν ως εργαλείο εκπαιδευτικό στο σχολικό πρόγραμμα».

Αν κάποιος έκλεινε τα μάτια και απλώς άκουγε τον πρόεδρο της ΔΟΕ να λέει όλα αυτά, θα πίστευε πως τα έλεγε στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών της Αθήνας. Κι όμως, ο Ζακ Ρογκ τα είπε στο Λονδίνο. Αλλά και στο άρθρο του που δημοσιεύθηκε στην «Κ», δεν βρήκε κάτι καλό να πει για την Αθήνα.

Ο παλαιός καλός ιστιοπλόος (έχει μετάσχει σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες), μεγάλος πια σε ηλικία, δεν μπορεί να κουμαντάρει το σκάφος και άγεται και φέρεται από τους ανέμους. Εχοντας διαπιστώσει ότι το διεθνές «κλίμα» δεν είναι ευνοϊκό για την Ελλάδα, «ξέχασε» πού γεννήθηκαν οι Αγώνες, ποιοι τους αναβίωσαν και ποιοι διέσωσαν τον θεσμό -μετά τις γελοιότητες του 1900 στο Παρίσι και του 1904 στο Σεντ Λούις (ΗΠΑ)- με τη Μεσοολυμπιάδα του 1906. Επίσης, φαίνεται ν’ αγνοεί ότι βασικό στοιχείο της εκπαίδευσης των αρχαίων Ελλήνων ήταν η γυμναστική.

Κρίμα. Γιατί από τον ηγέτη του παγκόσμιου αθλητισμού άλλα περιμένει κάποιος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή