Μάχη με τη… συνέπεια δίνουν οι Βρετανοί

Μάχη με τη… συνέπεια δίνουν οι Βρετανοί

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ, είπε στην ομιλία του, στην τελετή έναρξης, πως «οι Αγώνες, κατά μιαν έννοια, επέστρεψαν σπίτι τους». Οι Βρετανοί, όμως, αυτό το «σπίτι» το αντιμετωπίζουν… σαν εξοχικό καθώς η μία γκάφα διαδέχεται την άλλη. Αποκορύφωμα όλων είναι το σβήσιμο της ολυμπιακής φλόγας.

Οι διοργανωτές, τα ξημερώματα της Δευτέρας (01.14) έσβησαν το φως προκειμένου να μεταφέρουν τον βωμό σε άλλο τμήμα του Σταδίου. Μετά, περίπου, οκτώ ώρες τον άναψαν από τον ειδικό φανό όπου είχαν φυλάξει τη φλόγα. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που σβήνει η φλόγα, η οποία πρέπει να καίει σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης. Το σβήσιμο του ολυμπιακού φωτός επιβεβαίωσε και ο διευθυντής επικοινωνίας των Βρετανών, Τζάκι Μπροκ Ντόιλ.

Ο, ύψους 8,5 μ., ολυμπιακός βωμός τοποθετήθηκε, από το πρωί της Δευτέρας, στο νότιο άκρο του Ολυμπιακού Σταδίου, μπροστά από τη γραμμή τερματισμού των 100 μέτρων. Ο βωμός αποτελείται από 204 ατσάλινους σωλήνες που καταλήγουν σε πέταλα από χαλκό και αναγράφουν τα ονόματα των χωρών που μετέχουν στη διοργάνωση. Αξίζει να σημειώσουμε ότι για το σβήσιμο της φλόγας δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τη ΔΟΕ, όπως δεν υπήρξε και όταν, κατά τη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας στη Μεγάλη Βρετανία, χρησιμοποιήθηκε η δάδα σαν… αναπτήρας.

Τα αρνητικά σχόλια που υπάρχουν για τους 30ούς Ολυμπιακούς Αγώνες είναι αμέτρητα. Ενα από αυτά αφορά τις άδειες εξέδρες, οι οποίες γεμίζουν με στρατιώτες. Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον προσπάθησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις, λέγοντας ότι και στις προηγούμενες διοργανώσεις υπήρξε κάτι ανάλογο. Κι ενώ, όμως, οι κερκίδες είναι άδειες, οι διοργανωτές, απαγόρευσαν την είσοδο στα γήπεδα του Γουίμπλεντον και του κολυμβητηρίου στους συγγενείς των αθλητών, διότι, όπως είπαν, είχαν καθίσει άλλοι θεατές στις συγκεκριμένες θέσεις. Η εταιρεία που έχει αναλάβει τη διάθεση των εισιτηρίων, στην προσπάθειά της ν’ αλλάξει την άσχημη εικόνα των άδειων καθισμάτων, διέθεσε τα εισιτήρια σε μαθητές πανεπιστημίων και σχολείων του Λονδίνου, χωρίς να λάβουν υπόψη ότι οι θέσεις αυτές υπολογίζονται για τις ανάγκες των αθλητών και των συγγενών τους.

Στο μεταξύ, μέσω της ιστοσελίδας των Αγώνων, διατέθηκαν 3.000 εισιτήρια, τα οποία επέστρεψαν οι Ολυμπιακές Επιτροπές. Ανάμεσά τους βρίσκονται και 600 της ενόργανης γυμναστικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή