Στον προθάλαμο του Τσάμπιονς Λιγκ

Στον προθάλαμο του Τσάμπιονς Λιγκ

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το πόδι κολλημένο στο γκάζι στο β΄ ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός πέταγε «φωτιές» και ζευγάρωσε με εμφατικό τρόπο τις νίκες του επί της Μάδεργουελ, παίρνοντας μία θέση στην αυριανή κλήρωση της Νιόν για τη φάση των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ με υποψήφιες αντιπάλους τις Λιλ, Γκλάντμπαχ, Ουντινέζε, Μάλαγα και Φενέρμπαχτσε.

Το τελικό 3-0 απεικονίζει ξεκάθαρα τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων και ήλθε κυρίως λόγω της θεαματικής μεταμόρφωσης των «πρασίνων» στο β΄ ημίχρονο, διάστημα που πέτυχαν όλα τα γκολ τους και δημιούργησαν άλλες 3 – 4 φάσεις για μεγαλύτερο σκορ.

Ο Σισοκό πέτυχε το τρίτο γκολ και ήταν πάλι ο κορυφαίος του αγώνα, παρασύροντας στο β΄ ημίχρονο τους συμπαίκτες του σε γρήγορο ρυθμό και σε εικόνα πολύ καλύτερη από την αναιμική του α΄ μέρους. Η μεγάλη ευκαιρία του Τοτσέ μόλις στο 3΄ (ελευθερώθηκε με ωραία προσπάθεια αλλά πλάσαρε άουτ με το αριστερό) έδωσε υποσχέσεις στους περίπου 20 χιλ. φιλάθλους, αλλά η συνέχεια δεν ήταν η ανάλογη. Οι «πράσινοι» σταδιακά έχασαν τον ρυθμό τους, με συνέπεια σε όλο το α΄ ημίχρονο να κινηθούν σε πολύ ρηχά νερά απέναντι σε μια ομάδα περιορισμένων δυνατοτήτων.

Η Μάδεργουελ είχε φλύαρη κατοχή μπάλας, ήταν όμως πολύ αργή στην ανάπτυξη και εγκλωβίστηκε σε ένα παράλληλο ποδόσφαιρο με πολλές ανούσιες πάσες στο κέντρο, που δεν της έδιναν την ευκαιρία να απειλήσει την καλά οργανωμένη και προσεκτική άμυνα του Παναθηναϊκού. Η μοναδική καλή στιγμή για τους Σκωτσέζους ήταν ένα μακρινό σουτ του Λο στο 28΄, που εξουδετέρωσε ο Καρνέζης.

Ο ρυθμός άνοιξε αρκετά στο β΄ ημίχρονο και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γρήγορο γκολ του Χριστοδουλόπουλου με πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ στο 51΄, όπως και στις εμπνεύσεις του Σισοκό.

Η Μάδεργουελ άρχισε να ρισκάρει και έδωσε τους χώρους που ήθελε η ελληνική ομάδα για να απειλεί με εξαιρετικές αντεπιθέσεις. Μετά το 1-0 ο Παναθηναϊκός έπαιξε σαν τη γάτα με το ποντίκι τους Σκωτσέζους: πέτυχε με τον Μαυρία στο 75΄ ένα γκολ «καρμπόν» μ’ αυτό που είχε σημειώσει ο ίδιος στη Σκωτία, έκανε το 3-0 με τον Σισοκό στο 83΄ μετά από ωραία ατομική προσπάθεια, είχε μία φάση πέναλτι που δεν την είδε ο διαιτητής σε καθαρό χέρι του Ντέιλι σε σέντρα του Σισοκό στο 60΄ και τρεις πολύ καλές ευκαιρίες με τον Βύντρα, τον Τοτσέ και τον Ζέκα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Βελάσκες, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Μαρίνος (71΄ Κατσουράνης), Ζέκα, Χριστοδουλόπουλος (78΄ Πετρόπουλος), Σισοκό, Τοτσέ (71΄ Μαυρίας).

ΜΑΔΕΡΓΟΥΕΛ: Ράντολφ, Χάμελ, Λο, Χάτσισον, Χέιτελι, Ογιάμα, Μέρφι, Λάσλεϊ, Ράμσντεν, Ντέιλι (76΄ Χίνγκντον), Κάμινς (76΄ Ανγκόλ).

– Κόπηκαν 18.391 εισιτήρια. Οι εισπράξεις ήταν 231.549 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή