ΒΟΛΕΣ

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αλεξ Σβάτσερ είναι ένα από τα πρόσωπα της εβδομάδας. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Πεκίνου στα 50.000μ. βάδην έκανε κάτι που πολύ λίγοι τολμούν. Να παραδεχθεί πως πρόσφατα είχε πάρει απαγορευμένες ουσίες. Χωρίς περιστροφές αποδέχθηκε την ενοχή του και περιέγραψε πώς βρήκε την ερυθροποιητίνη και την αγόρασε.

Δεν έκανε τον ανήξερο. Δεν είπε ότι, τουλάχιστον εν γνώσει του, ουδέποτε έχει κάνει χρήση της ουσίας. Δεν υποστήριξε πως κάποιος του την έβαλε στην… οδοντόπαστά του (ναι έχει λεχθεί ακόμη και αυτό από Γερμανό Ολυμπιονίκη), την έριξε στην πορτοκαλάδα του, στο νερό του, στον καφέ του ή σε κάποιο άλλο ρόφημα ή στο φαγητό του. Δεν ισχυρίσθηκε πως του έκαναν μασάζ με αλοιφή που περιείχε την ουσία. Δεν είπε, τέλος πάντων, μια ηλίθια δικαιολογία, όπως πολλοί άλλοι. Ελληνες και ξένοι.

Σε μία στήλη με τα «πάνω» και «κάτω» της εβδομάδας, τον Ιταλό θα τον τοποθετούσα στα «πάνω». Ακριβώς για την ειλικρίνειά του. Στα «κάτω» δεν θα είχε θέση. Αυτός είναι ο σύγχρονος πρωταθλητισμός και όποιος επιθυμεί να μετέχει σε αυτόν, υποχρεώνεται να «παίζει» με τους κανόνες του. Δυστυχώς, όμως, και με την υγεία του…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή