ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πρόβλημα με έντεκα ομάδες, παράταση έδωσε η ΕΕΑ

Στις 21 Αυγούστου, τέσσερις ημέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ θα αποφανθεί η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για το ποιες ομάδες έχουν δικαίωμα και με ποιους όρους, να πάρουν μέρος σε αυτό.

Κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση η ΕΕΑ αποφάσισε να δώσει… παράταση, αφού οι 11 από τις 16 ομάδες της κατηγορίας έχουν ελλείψεις στους φακέλους τους.

Μικρές είναι οι ελλείψεις στους φακέλους των Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και Λεβαδειακού που δεν έχουν καταθέσει εγγυητική επιστολή και κινδυνεύουν με πρόστιμο από πέντε έως 50.000 ευρώ.

Στην ίδια κατηγορία ανήκει και η Βέροια η οποία επιπρόσθετα αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον προϋπολογισμό που κατέθεσε.

Σε δύσκολη θέση βρίσκονται πέντε ΠΑΕ οι οποίες δεν έχουν φορολογική ενημερότητα και σε περίπτωση που το ποσό που οφείλουν ξεπερνά τις 100.000 ευρώ κινδυνεύουν με ποινή που αρχίζει από αφαίρεση δέκα βαθμών και φτάνει έως τον υποβιβασμό.

Πρόκειται για τις ΠΑΕ ΑΕΚ, Πανιώνιος, Αρης, ΟΦΗ και Πανθρακικός. Με εξαίρεση την ΑΕΚ οι υπόλοιπες δεν έχουν καταθέσει ούτε εγγυητική επιστολή.

Σε πιο δύσκολη θέση βρίσκεται η Κέρκυρα η οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη μετοχική της σύνθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει στείλει προς έγκριση την μεταβίβαση του 30% των μετοχών σε φυσικό πρόσωπο το οποίο όμως δεν μπορεί από τα εισοδήματα που εμφανίζει να αποδείξει ότι μπορεί να αγοράσει τις μετοχές.

Αυτή η περίπτωση χαρακτηρίζεται «βαριά» και η ποινή που προβλέπεται είναι η αποβολή από όλα τα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Ο Πλατανιάς, τέλος, δεν έχει καταθέσει ούτε καν φάκελο!

Χθες πήραν άδεια οι Ολυμπιακός και ΠΑΣ Γιάννινα ενώ ήδη έχουν πάρει οι Ατρόμητος, Skoda Ξάνθη και Αστέρας Τρίπολης.