Ελπίδα για χρυσό ο Σπύρος Γιαννιώτης

Ελπίδα για χρυσό ο Σπύρος Γιαννιώτης

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Σπύρος Γιαννιώτης ενσαρκώνει τις ελπίδες των Ελλήνων για χρυσό μετάλλιο στο Λονδίνο. Αγωνίζεται σήμερα στα 10.000 μ. κολύμβησης σε ανοικτό νερό και θεωρείται από τους βασικούς υποψήφιους για τη νίκη. Ο Γερμανός, 3ος το 2008, Τόμας Λουρτς, ο Ρώσος Ντιάτσιν, ο Ιταλός Κλέρι είναι μερικοί από τους βασικούς αντιπάλους του, σ’ ένα πολύ ανοικτό αγώνισμα. Θα μετάσχει και ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης των 1.500 μ. το 2008 και 3ος εφέτος Τυνήσιος Μελούλι. Η Μαριάννα Λυμπερτά δεν δικαίωσε τις προσδοκίες στα 10.000 μ. Τερμάτισε 22η, στις 25, με 2 ώρες 04.26.5.

Με δακρυσμένα μάτια υποδέχτηκαν οι αθλήτριες του ανσάμπλ τη χαμηλή βαθμολογία (25,875) που τις έφερε στην 9η θέση (12 χώρες), μετά τoν αγώνα στις 5 μπάλες. Υποβάλαμε ένσταση αλλά απορρίφθηκε. «Δύσκολα οι κριτές θα δέχονταν ότι έκαναν λάθος σε τέτοια διοργάνωση», μας είπε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Θανάσης Βασιλειάδης. Σήμερα θα ολοκληρωθεί προκριματικός με 3 κορδέλες και 2 στεφάνια. Η ομάδα μας βρίσκεται πίσω 1,375 βαθμό από το 8ο Ισραήλ, διαφορά που πολύ δύσκολα καλύπτεται. «Δεν καταλαβαίνω γιατί μας κράτησαν τόσο χαμηλά. Στις κορδέλες/στεφάνια μπορούν να γίνουν ανατροπές», δήλωσε η προπονήτρια Τζένη Παπαδοπούλου.

Προσπάθησε όσο μπορούσε η 21 ετών πρωταθλήτρια της ελεύθερης πάλης Μαρία Πρεβολαράκη, αλλά υστερούσε κυρίως στην εμπειρία της Αζέρας Γιούλια Ράτκεβιτς, που έχει στη συλλογή της χρυσά και άλλα παγκόσμια μετάλλια. Εχασε με 0-2 γύρους (0-1, 0-2). Κατετάγη 15η στις 19. Σήμερα στα 74 κ. της ελεύθερης αγωνίζεται ο Αλέγκ Μοτσάλιν. Στις 15.30 θα αντιμετωπίσει τον 2ο του Πεκίνου, Ουζμπέκο, Σοσλάν Τιγκίεφ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή