ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μεγάλο παζάρι

«Μπαλάκι» και προϊόν διαπραγμάτευσης έχει γίνει η υπόθεση της «αποκατάστασης» των Ηρακλή, Ολυμπιακού Β. και Καβάλας, μέσω της τοποθέτησής τους στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ. Η ΕΠΟ έστειλε επιστολή στη μικρή λίγκα, από την οποία ζητεί (άκουσον άκουσον) να συνεργαστεί με την… πολιτεία για να βάλουν τις ομάδες στην κατηγορία, υποσχόμενη πως θα νομιμοποιήσει μια προδήλως παράνομη απόφαση! Ομως, αρκετές ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ ζητούν, αντισταθμιστικά, να ανέβουν πέντε ομάδες την επόμενη σεζόν στη Σούπερ Λίγκα. Η Σούπερ Λίγκα εμφανίζεται αρνητική και το θέμα «κολλάει». Το υφυπουργείο Αθλητισμού παρακολουθεί, τάσσεται ανεπισήμως υπέρ της «αποκατάστασης» των τριών ομάδων, όμως αν δεν δεχθεί η Σούπερ Λίγκα να κάνει πρωτάθλημα με 18 ομάδες, οι όποιες προσπάθειες θα πέσουν στο κενό. ΜΠΛΟΥ.

Αποφάσεις με… χρωστούμενα

Από τα μέλη της ΕΕΑ θα κριθεί κατά πόσον θα αρχίσει ομαλά το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Στις 21 Αυγούστου, τέσσερις ημέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, θα πραγματοποιηθεί η καθοριστική συνεδρίαση για τα πιστοποιητικά συμμετοχής στις ομάδες της κατηγορίας. Μέχρι στιγμής άδεια έχουν πάρει οι πέντε (Ολυμπιακός, ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρας, Ατρόμητος, Skoda Ξάνθη) από τις 16 ΠΑΕ. Οι άλλες έχουν μικρές ή μεγάλες ελλείψεις στους φακέλους τους. Ομως, τα μέλη αυτής της πολύ σημαντικής για τον αθλητισμό επιτροπής παραμένουν απλήρωτα από τον Απρίλιο του 2011, παρότι η αποζημίωσή τους έχει μειωθεί περίπου κατά 80%, φτάνοντας στα 300 ευρώ μεικτά τον μήνα! ΜΠΛΟΥ.

Εμεινε… Ελληνίδα

Μία Ουκρανή με ελληνικό όνομα διακρίθηκε στους αγώνες πάλης των Ολυμπιακών. Η Ειρήνη Μερλένη, που κατετάγη 5η στην κατηγορία των 48 κιλών. Μην μπερδευτείτε. Δεν είναι ελληνικής καταγωγής. Σχέση με την Ελλάδα, όμως, έχει. Η Ιρίνα Μέλνικ ήδη το 2000 και το 2001 ήταν πρωταθλήτρια κόσμου. Το 2002 κάποιοι παράγοντες προσπάθησαν να την κάνουν Ελληνίδα με τ’ όνομα Ειρήνη Μερλένη. Μάλιστα, είχε τελέσει «λευκό» γάμο με προπονητή. Η υπόθεση, στην οποία εμπλέκονταν πολλοί, αποκαλύφθηκε και η ελληνοποίηση δεν προχώρησε. Η Μέλνικ, όμως, συνέχισε να παλεύει ως Μερλένη. Με τ’ όνομα αυτό αναδείχθηκε 1η στους Ολυμπιακούς της Αθήνας, 3η στου Πεκίνου και 1η σε άλλο ένα πρωτάθλημα κόσμου. Πώς γράφεται η ιστορία. Ν. Α. ΚΩΝ.

Λόχτι ο… πρώτος

Την ελληνική λέξη «πρώτα» έχει κάνει τατουάζ ο ολυμπιονίκης Ράιαν Λόχτι. Ο Αμερικανός κολυμβητής με αυτήν τη λέξη θέλησε να δείξει ποιοι είναι οι στόχοι του σε κάθε διοργάνωση, την ώρα που πολλοί Ελληνες προτιμούν κινεζικές και ιαπωνικές λέξεις. Σπυρ. Σπαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή