Ημέρα με υποσχέσεις στο Λονδίνο

Ημέρα με υποσχέσεις στο Λονδίνο

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ημέρα που μπορεί να αποδειχθεί πολύ καλή για τον ελληνικό αθλητισμό είναι η σημερινή, προτελευταία, των Ολυμπιακών Αγώνων. Αγωνίζονται ο δις «ασημένιος» ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαΐδης στα +81 κιλά του τάε κβον ντο, ο Σπύρος Λεμπέσης στον τελικό του ακοντισμού (21.20), στα 50.000 μ. βάδην ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (11.00) και στα 20.000 μ. βάδην η Δέσποινα Ζαπουνίδου.

Ο 25χρονος Λεμπέσης ήταν η ευχάριστη έκπληξη της αποστολής του στίβου. Σήμερα είναι η πιο μεγάλη στιγμή της έως τώρα σταδιοδρομίας του.

«Ηταν υποτιμημένος. Δεν είχαν πιστέψει σε αυτόν. Και όμως, έχει σωματικά προσόντα πολύ υψηλού επιπέδου. Είναι για μεγάλα πράγματα. Οι αθλητές λίγη στήριξη θέλουν, όχι πολλά. Θέλουν να καταλαβαίνουν πως τους νοιαζόμαστε. Δεν μ’ επέλεξαν για να είμαι κοντά του στους αγώνες. Μου στερούν τη δυνατότητα να χαρώ για την επιτυχία του αθλητή μου. Αυτή είναι η χαρά τού προπονητή», λέει ο παλαιός πρωταθλητής Αντώνης Παπαδημητρίου. Τονίζει πως ό,τι και αν κάνει στον τελικό, μόνο όφελος θα έχει, και ήδη είναι επιτυχημένος. «Αν και πιστεύω ότι θα κάνει ξανά καλό αγώνα», προσθέτει.

Μας λέει, δε, ότι ο Λεμπέσης, επειδή δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να κατοικεί στην Αθήνα, τη χειμερινή περίοδο έμενε στο χωριό του, το Μαυρομμάτι, κι έκανε προπόνηση στο πολύ κοντινό στάδιο της Θήβας, που, πάντως, είναι αρκετά καλό.

Η 27χρονη Ζαπουνίδου, στη δεύτερη ολυμπιακή συμμετοχή της, θέλει να πετύχει κάτι καλύτερο από ό,τι στο Πεκίνο, όπου είχε τερματίσει 40ή. Εχει εφετινό (και ατομικό) ρεκόρ 1 ώρα 31.08. Ο μόλις 24 ετών (πολύ μικρός για βαδιστής) Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, αθλητής του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου και αυτός, στα 20.000 μ. αναδείχθηκε 15ος και κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ. Θα βαδίσει και στα 50.000 με στόχο να βελτιώσει την ατομική του επίδοση (3 ώρες 55΄12΄΄). Το ελληνικό ρεκόρ είναι 3:54΄11΄΄ του Σπύρου Καστάνη από τις 18 Μαρτίου 1990.

Να υπερβάλει εαυτόν θα χρειαστεί σήμερα (11.45) ο Νικολαΐδης. Η κλήρωση έφερε απέναντί του έναν από τους καλύτερους αθλητές του κόσμου, τον Μπαχρί Τανρίκουλου. Ο 32χρονος Τούρκος έχει κατακτήσει ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας στα 80 κ. (μία κατηγορία κάτω από αυτή όπου διακρίθηκε ο πρωταθλητής μας), ενώ στη συλλογή του υπάρχουν τρία χρυσά, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλια από παγκόσμια πρωταθλήματα. Ακόμα, όμως, και εάν προκριθεί ο Νικολαΐδης, θα βρει στην επόμενη φάση έναν άλλον «ογκόλιθο» του αθλήματος, τον άνθρωπο που του στέρησε το χρυσό μετάλλιο στο Πεκίνο, τον 26χρονο Νοτιοκορεάτη Τσα Ντονγκμίν. Πρόκειται για τον κορυφαίο στην παγκόσμια κατάταξη. Στον πρώτο γύρο θα παίξει με τον Σλοβένο Ιβάν Τραΐκοβιτς και, λογικά, δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα για να προκριθεί.

Ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής δεν έχει κρύψει ότι ο στόχος του είναι το βάθρο ώστε να προσθέσει στη συλλογή του και τρίτο ολυμπιακό μετάλλιο. «Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, ώστε να μπορέσω να φθάσω στη διεκδίκηση ενός μεταλλίου. Αυτός είναι και ο σκοπός μου στους Αγώνες», δήλωσε στην «Κ». Στην τροπαιοθήκη του πρωταθλητή μας δεν υπάρχουν μετάλλια από παγκόσμια πρωταθλήματα (έχει κατακτήσει ένα χρυσό και ένα χάλκινο σε ευρωπαϊκά) αλλά με τις εμφανίσεις του έχει δείξει ότι είναι, όπως λένε οι γνώστες του τάε κβον ντο, «αθλητής Ολυμπιακών Αγώνων». Μένει να δούμε εάν θα τους επιβεβαιώσει και στο Λονδίνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή