ΒΟΛΕΣ

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κοινός τόπος στις συνεντεύξεις που δίνουν οι Ελληνες πρωταθλητές, οι οποίοι μετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες (ανεξαρτήτως από το αν έχουν διακριθεί), στην ΕΡΤ, είναι τα παράπονα για τον τρόπο με τον οποίο ασκείται ο πρωταθλητισμός στην Ελλάδα. Τα επικεντρώνουν, κυρίως, στην έλλειψη χρημάτων (δεν θα αναφερθούμε σε αυτά), που δεν επιτρέπει την κατάλληλη προετοιμασία, και στα πολλά και μεγάλα προβλήματα στους αθλητικούς χώρους.

Γνωστά είναι τα όσα συνέβησαν και τον χειμώνα του 2011-12 με τα κολυμβητήρια και με πόσες δυσκολίες εξευρέθησαν χώροι για να προπονούνται οι εθνικές ομάδες. Και, φυσικά, γνωστά είναι -τουλάχιστον σε όσους παρακολουθούν το πόλο- τα προβλήματα με πάμπολλα κολυμβητήρια, που οδήγησαν σε ανατροπές προγραμμάτων πρωταθλημάτων, αναβολές αγώνων και άλλα, που δεν συνάδουν προς χώρα που υποτίθεται πως είναι σοβαρή.

Το μεγαλύτερο αθλητικό κέντρο της χώρας είναι αυτό του Αγίου Κοσμά (ΕΑΚΝΑΚ). Οπως έχουμε ξαναγράψει, είναι η καρδιά του ελληνικού πρωταθλητισμού, αλλά και του λαϊκού αθλητισμού. Τα παράπονα των πρωταθλητών του στίβου είναι πάρα πολλά. Για την κατάσταση του ταρτάν του σταδίου, για τα σκάμματα, για το χορτάρι που σπανίως κουρεύεται, για το κλειστό γυμναστήριο (κρύο τον χειμώνα, στάζει νερά, όργανα χαλάνε και δεν αποκαθίστανται, εκτός και αν τα επισκευάσει ο υπεύθυνος τεχνικός σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ, Δημήτρης Χαλβατζάρας, οι μπάρες των βαρών είναι στραβές και άλλα).

Γενικά, το κέντρο δίνει την εντύπωση πως έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του. Είναι γιατί δεν υπάρχουν χρήματα; Γιατί δεν ενδιαφέρονται οι εργαζόμενοι να το συντηρήσουν; Γιατί δεν υφίσταται επαρκές προσωπικό (μάθαμε ότι υπάρχει μόνο ένας κηπουρός); Γιατί δεν έχει τον απαιτούμενο εξοπλισμό (πληροφορηθήκαμε ότι έχει χαλάσει εδώ κι έναν χρόνο το μηχάνημα με το οποίο κόβουν το χορτάρι και δεν έχει επισκευαστεί); Γιατί πρόκειται να πουληθεί σε όποιον επενδύσει στον χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, οπότε δεν υπάρχει λόγος να δοθούν χρήματα σε κάτι που δεν θα υπάρχει στο εγγύς ή στο κάπως απώτερο μέλλον; Ή, μήπως (και εδώ «μπαίνει» μια θεωρία συνωμοσίας) έχει εγκαταλειφθεί, ώστε ν’ αγανακτήσουν οι αθλητές και οι αθλούμενοι και να πουν «ας πάει το παλιάμπελο»;

Ο,τι και αν συμβαίνει, είναι απαράδεκτο. Το ΕΑΚΝΑΚ υφίσταται, πρέπει να λειτουργεί σωστά για όσο καιρό θα υπάρχει και, βεβαίως, πρέπει να διατηρηθεί. Αν, όμως, αυτό δεν είναι εφικτό, θα επαναλάβουμε πως, πριν να φύγουν από εκεί οι εγκαταστάσεις, πρέπει να έχουν κατασκευαστεί άλλες ανάλογες σε γειτονική περιοχή, κατά προτίμηση κάπου ανάμεσα σε Πειραιά και Ελληνικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή