ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από απόψε το βράδυ, και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου θα ανήκουν στην ιστορία. Το τι θα έχουν αφήσει πίσω τους, είναι ένα θέμα που θα συζητηθεί από πολλούς και για πολύ.

Ομως, έχοντας παρακολουθήσει αρκετούς Θερινούς και Χειμερινούς, έχω την αίσθηση πως αυτοί του 2012 θα ξεχαστούν γρήγορα, όπως αυτοί του 1996, της Ατλάντα. Διοργανώσεις, από τις οποίες δεν κέρδισε σχεδόν τίποτα το ολυμπιακό κίνημα. Ούτε σε ιδέες που θέλει να διαιωνίσει στον χρόνο ούτε σε ιδεώδη του αθλητισμού, για τις νέες γενιές.

Και φοβάμαι πολύ, καθώς οι επόμενοι Αγώνες είναι στη Βραζιλία, και συγκεκριμένα στο Ρίο, το ύφος, το «χρώμα» και ο ρυθμός τους πιθανόν να μας θυμίσουν το περίφημο καρναβάλι αυτής της πόλης.

Σε ό,τι αφορά εμάς τους Ελληνες, που έχουμε πολύ σοβαρότερα θέματα να μας απασχολούν, πιστεύω, πως ενασχοληθήκαμε με αυτούς του Λονδίνου, κάποιοι μόνο για επαγγελματικούς λόγους και μια μικρή μερίδα φιλάθλων, από… κεκτημένη ταχύτητα. Οσο για την παρουσία των αθλητών μας στους αγωνιστικούς χώρους, πιστεύω ότι ορισμένοι πραγματικά… απόλαυσαν τη χαρά της συμμετοχής.

Σίγουρα γνωρίζαμε ότι δεν πηγαίναμε για πολλά πράγματα, αφού είναι δεδομένο πως μετά το 2004 άρχισε η συρρίκνωση του ελληνικού αθλητισμού. Ο βασικός λόγος ήταν τα οικονομικά των ομοσπονδιών, από τις περισσότερες των οποίων μειώθηκαν αισθητά οι επιχορηγήσεις, μετά τα κρούσματα ντόπινγκ, αρχικά, και της οικονομικής κατάστασης, μετέπειτα.

Ομως, παρ’ όλα αυτά, θα μπορούσαν κάποιοι να δώσουν τη μάχη τους, όπως την έδωσαν οι συναθλητές τους που ανέβηκαν στο βάθρο, και ας μην το πετύχαιναν. Το ότι έμειναν με την ικανοποίηση πως παρήλασαν πρώτοι στην τελετή έναρξης, δεν τους τιμά…

Οπως ακριβώς δεν τιμά τους παλιούς και νέους πολιτικούς, που, παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, δεν έχασαν την ευκαιρία να βρεθούν στην πρωτεύουσα της Αγγλίας και να… παρελάσουν και αυτοί από τις εξέδρες των σταδίων και τις κοσμικές συγκεντρώσεις των Αθανάτων. Και μην πουν μερικοί πως ήταν προσκεκλημένοι της ΔΟΕ.

Διότι, ακόμα και αν συνέβαινε αυτό, όπως πραγματικά συνέβη για ορισμένους, θα έπρεπε, για λόγους ευθιξίας, να αρνηθούν τη μετάβασή τους εκεί. Γιατί μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Τουλάχιστον, να βρισκόταν κάποιος να απαντήσει στην προκλητική δήλωση του Ταγίπ Ερντογάν, θα έλεγα πως έβγαλε το… μεροκάματό του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή