Πρώτο «κρας τεστ» του ΠΑΟ με τη Σούπερ Λίγκα

Πρώτο «κρας τεστ» του ΠΑΟ με τη Σούπερ Λίγκα

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χαρακτήρα πρώτου «κρας τεστ» σε θεσμικό επίπεδο πήρε το αίτημα του Παναθηναϊκού να αναβληθεί ο αγώνας του στη Λιβαδειά για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, προκειμένου να προετοιμαστεί καλύτερα για τις αναμετρήσεις του με τη Μάλαγα που θα κρίνουν την είσοδό του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το αίτημα απευθύνθηκε με επιστολή του στη Σούπερ Λίγκα και προκάλεσε την άμεση απάντηση της διοργανώτριας επίσης με επιστολή, η οποία αφήνει ένα μικρό παράθυρο, αλλά ουσιαστικά «φωτογραφίζει» την απόρριψή του. Ορισε χθες τον αγώνα με τον Λεβαδειακό για το Σάββατο 25/8 (21.30), με αστερίσκο που παραπέμπει στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της την Παρασκευή. Ο Παναθηναϊκός ζήτησε την αναβολή γιατί οι αγώνες του με τη Μάλαγα είναι πολύ κρίσιμοι, καθώς πέρα από τα αγωνιστικά κίνητρα, η συμμετοχή του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ θα του αποφέρει χρήματα που τα έχει απόλυτη ανάγκη στη μάχη της επιβίωσης. Αν δεν δοθεί αναβολή, θα υποχρεωθεί να δώσει τρία παιχνίδια (τα δύο εκτός έδρας) σε έξι μέρες, κάτι που είναι «βαρύ» για Αύγουστο μήνα και στο ξεκίνημα της περιόδου. Ως επιχείρημα προβάλλει ότι πέρυσι έγινε δεκτό από την ΕΠΟ αντίστοιχο αίτημα του Ολυμπιακού για αναβολή του αγώνα Κυπέλλου με τον ΟΦΗ, πριν καν εξασφαλισθεί η πρόκρισή του επί της Μέταλιστ.

Απάντηση Λίγκας

Η Σούπερ Λίγκα απαντά ότι δεν υπάρχει δεδικασμένο, καθώς τη σχετική αναβολή την είχε δώσει η ΕΠΟ και όχι η ίδια. Αναφέρει ότι όρισε τον αγώνα στη Λιβαδειά σε χρόνο πέραν του 48ωρου που προβλέπεται ανάμεσα στα παιχνίδια, επισημαίνοντας ότι οι κανονισμοί την υποχρεώνουν να δώσει αναβολή μόνο αν συμμετέχει ελληνική ομάδα στους ημιτελικούς ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Παρότι αφήνει ανοικτό το θέμα για να αποφασίσει το Δ.Σ. της στη συνεδρίαση της Παρασκευής, αυτές οι τρεις αναφορές δείχνουν τις προθέσεις της. Ο Παναθηναϊκός θα θεωρήσει την απόρριψη του αιτήματός του «casus belli».

Οι «πράσινοι» δήλωσαν χθες στην UEFA για τους αγώνες με τη Μάλαγα την ίδια λίστα μ’ αυτήν για τη Μάδεργουελ, πλην του Ιωαννίδη. Το ότι ο Κουίνσι έφτασε στην Αθήνα το μεσημέρι και δεν θα προλάβαινε να κάνει μέσα σε λίγες ώρες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις για να υπογράψει νέο τριετές συμβόλαιο, δεν προκάλεσε πίεση γιατί οι κανονισμοί επιτρέπουν να προστεθεί στη λίστα νέο όνομα πριν από το πρώτο παιχνίδι. Ο Γκανέζος επιθετικός ήταν ολιγόλογος αλλά φανερά ικανοποιημένος: «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ και θα παραμείνω στον Παναθηναϊκό».

Ο Κουίνσι θα ξεκινήσει άμεσα προπονήσεις, μήπως και καταφέρει να παίξει έστω και λίγο στη ρεβάνς.

Οι συμπαίκτες του είχαν χθες ρεπό μετά το φιλικό 0-0 της Κυριακής με την Ανόρθωση, παιχνίδι που το αξιοποίησε ο Γιάννης Αλαφούζος για να κάνει επαφές με επιχειρηματίες και να μιλήσει με οπαδούς του Παναθηναϊκού στην Κύπρο, ώστε να συνδράμουν την προσπάθεια της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή