Στη Νορβηγία ανοίγει ένας νέος κύκλος

Στη Νορβηγία ανοίγει ένας νέος κύκλος

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιχείρηση – πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας αρχίζει ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο για την Εθνική μας ομάδα. Το φιλικό με τη Νορβηγία που θα διεξαχθεί στις 21.00 στο στάδιο «Ούλεβαλ» του Οσλο θα είναι η μοναδική ευκαιρία για τον Φερνάντο Σάντος να δοκιμάσει πρόσωπα και σχήματα ενόψει των δύο πρώτων αγώνων στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τη Λεττονία στη Ρίγα στις 7 Σεπτεμβρίου και τη Λιθουανία που θα διεξαχθεί τέσσερις ημέρες αργότερα στην Αθήνα.

Πριν «πετάξει» η αποστολή της Εθνικής μας για το Οσλο, ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε για τους επόμενους στόχους του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος: «Εχει κλείσει ένας κύκλος. Ο,τι έγινε μέσα στο 2012 ανήκει στην ιστορία. Εμείς χρειάζεται να σκεφτούμε τι πήγε καλά και τι όχι για να βελτιωθούμε. Εχουμε έναν ξεκάθαρο στόχο, την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ξέρουμε ότι ο δρόμος θα είναι πάρα πολύ δύσκολος και οι υποχρεώσεις μας ξεκίνησαν ουσιαστικά από την Τρίτη».

Εν συνεχεία, ο Φερνάντο Σάντος μίλησε για το παιχνίδι με τους Νορβηγούς: «Αυτό το φιλικό είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Πάνω σε αυτή τη λογική δουλεύουμε όλοι μας. Γνωρίζω ότι υπάρχουν κάποιες δυσκολίες, όπως το γεγονός πως κάποιοι παίκτες δεν έχουν ούτε ένα παιχνίδι στα πόδια τους ή δεν έχουν βρει ακόμα ομάδα. Σε κάθε περίπτωση, υπολογίζω στη διάθεσή τους να προσφέρουν στην Εθνική. Θεωρώ ότι αυτό χαρακτήρισε την πορεία μας μέσα στο 2012 και αυτό θα είναι από τα βασικά μας στοιχεία για να φτάσουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

Αναφορικά με τους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στη διάθεσή του, είπε: «Εχουμε πει πολλές φορές ότι η Εθνική μοιάζει με έναν σύλλογο. Ομως ο κάθε παίκτης μπορεί να φτάσει σε αυτό το σημείο και χρειάζεται να μου δείξει πως αξίζει να κερδίσει μία θέση στην αποστολή της ομάδας».

Κάρτα επιβίβασης πήραν οι Καρνέζης, Βελλίδης, Βύντρα, Τοροσίδης, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Κατσουράνης, Μανιάτης, Δημούτσος, Τζιόλης, Νίνης, Φορτούνης, Χριστοδουλόπουλος, Αθανασιάδης, Μήτρογλου, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Μαυρίας, Σπυρόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή