ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Βασίλης Τσιάρτας και ο Βαγγέλης Βλάχος στις επαφές που είχαν με τον Βασίλη Κουτσιανικούλη, προκειμένου να τον πείσουν να συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ με πολύ πιο λίγα χρήματα από αυτά που έπαιρνε στον Εργοτέλη, του είπαν: «Ελα για να ανεβάσεις επίπεδο στην καριέρα σου». Λάθος έκφραση. Θα έπρεπε να του πουν «έλα μπας και σώσεις την καριέρα σου».

Αν και είναι μόλις 24 ετών ο «Κούτσια» δεν κατάφερε να δικαιώσει αρκετούς ανθρώπους που πίστεψαν στο ταλέντο του. Ο πρώτος που τον είχε δει να παίζει στον Ηρακλή Χάλκης ήταν ο Νίκος Νιόπλιας ο οποίος τον κάλεσε στην Εθνική Νέων και επίσης τον πρότεινε στον ΟΦΗ. Ωστόσο, ο τότε τεχνικός της ομάδας, ο Γερμανός Ράινερ Μάουρερ, δεν πείστηκε από τις ικανότητες του νεαρού μέσου και τον απέρριψε, με αποτέλεσμα ο ποδοσφαιριστής να πάρει μεταγραφή στον Εργοτέλη.

Οπως συνήθως συμβαίνει στην Ελλάδα της υπερβολής, δύο – τρεις καλές του εμφανίσεις την περίοδο 2008 – 2009 (κυρίως με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ) αρκούσαν για να του κολλήσει ο Τύπος το προσωνύμιο ο «Ελληνας Μέσι». Ο ίδιος δεν το δέχτηκε ποτέ, ούτε βέβαια μπόρεσε να δικαιώσει τις προσδοκίες.

Παρ’ όλα αυτά το καλοκαίρι του 2009, ο ΠΑΟΚ του Θοδωρή Ζαγοράκη σπάει τα κοντέρ και βγάζει από τα ταμεία του περίπου 1,2 εκατ. ευρώ προκειμένου να τον αποκτήσει. Κόσμος τον περιμένει στο αεροδρόμιο για να τον αποθεώσει για πρώτη και τελευταία φορά, καθώς ο Κουτσιανικούλης δεν αντέχει το βάρος της φανέλας του ΠΑΟΚ. Μοναδική του καλή στιγμή ένα γκολ που πετυχαίνει σε βάρος του Ολυμπιακού στην Τούμπα.

Επειτα από δύο χρόνια επιστρέφει στην Κρήτη για λογαριασμό της ομάδας που τον ανέδειξε: τον Εργοτέλη. Και πάλι, όμως, μοιάζει να είναι ξένο σώμα, με αποτέλεσμα να μείνει ελεύθερος.

Οντως αυτή η ΑΕΚ, όπως έχει διαμορφωθεί από τις συνθήκες, θα μπορούσε να είναι η τελευταία του ευκαιρία για να σώσει την καριέρα του, μόλις στα 24 του χρόνια.

Ο Κουτσιανικούλης, βέβαια, δεν είναι ο μόνος «μικρός» που δεν δικαίωσε τις αρχικές προσδοκίες που είχαν διαμορφωθεί γύρω από το όνομά του. Είναι όμως ένα από τα πιο τρανά παραδείγματα (άραγε θυμάται κάποιος τον Γιαννούλη Φακίνο που είχε πάρει με… ανάλογες περγαμηνές μεταγραφή στον Ολυμπιακό;) ότι στην Ελλάδα τα πρωτοσέλιδα μπορούν να χτίσουν και να γκρεμίσουν καριέρες σε μια νύχτα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή