Νέες διακρίσεις έφερε η ελληνική κωπηλασία από το παγκόσμιο πρωτάθλημα

Νέες διακρίσεις έφερε η ελληνική κωπηλασία από το παγκόσμιο πρωτάθλημα

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο μετάλλιο προστέθηκε στη συλλογή της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εφήβων – νεανίδων και μη ολυμπιακών αγωνισμάτων στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας. Ο Μιχάλης Κουσκουρίδας και ο Θανάσης Τσαλιός τερμάτισαν χθες στη 2η θέση στον τελικό της δίκωπου εφήβων, κατακτώντας έτσι το αργυρό μετάλλιο.

«Η εκκίνηση ήταν το δυσκολότερο κομμάτι για εμάς. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να πάρουμε τη νίκη στα τελευταία 500 μέτρα, όμως ήμασταν ήδη αρκετά κουρασμένοι. Είμαστε απόλυτα ευτυχισμένοι με το αποτέλεσμα», τόνισε ο Τσιαλιός για την πρώτη μεγάλη διάκριση της καριέρας του.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε και φέτος η Ρουμανία με τους Νεκουλάι Ανικουλέσεϊ και Ντουμίτρου Μάριουτς, με τον τελευταίο να δηλώνει: «Ηταν ένας δύσκολος αγώνας, αν και περιμέναμε να κατακτήσουμε το χρυσό μετάλλιο. Γνωρίζαμε πως η Ελλάδα θα ήταν δύσκολη αντίπαλος εξαιτίας της καλής παράδοσης που έχει στην κωπηλασία».

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε τη συμμετοχή της με το χρυσό της Τσιάβου στο σκιφ ελαφρών βαρών, με δύο ασημένια μετάλλια στη δίκωπο άνευ των εφήβων και στο τετραπλό σκιφ ελαφρών βαρών των εφήβων και με ένα χάλκινο στη δίκωπο άνευ των νεανίδων. Για τη μεγάλη της επιτυχία, η Τσιάβου υπογράμμισε: «Ξύπνησα το πρωί και ήθελα το χρυσό μετάλλιο. Κατά τη διάρκεια του αγώνα επιχείρησα να τεθώ επικεφαλής. Ημουν απολύτως συγκεντρωμένη και έτοιμη για οποιαδήποτε τακτική είχαν ετοιμάσει οι αντίπαλοί μου. Η ανάδειξή μου σε παγκόσμια πρωταθλήτρια με κάνει να αισθάνομαι πως δικαιώθηκαν οι κόποι μου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή