«Πρεμιέρα» στα ευρωπαϊκά γήπεδα

«Πρεμιέρα» στα ευρωπαϊκά γήπεδα

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ποδοσφαιρική χρονιά ξεκίνησε στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες το περασμένο Σαββατοκύριακο, με πολλά γκολ, εκπλήξεις και ανατροπές.

Στην Αγγλία, εντυπωσίασαν οι Φούλαμ και Σουόνσι που επικράτησαν αμφότερες με 5-0 των Νόριτς και ΚΠΡ αντίστοιχα, ενώ αίσθηση προκάλεσε η εκτός έδρας ήττα της Λίβερπουλ από τη Γουέστ Μπρόμγουιτς με 3-0. Η πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι συνέχισε από την περσινή τελευταία αγωνιστική και ενώ έχανε από τη νεοφώτιστη Σαουθάμπτον μέχρι το 70ό λεπτό, ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση νικώντας με 3-2.

Στην Ισπανία, αίσθηση προκάλεσε η απώλεια βαθμών της πρωταθλήτριας Ρεάλ Μαδρίτης, που παραχώρησε ισοπαλία στη Βαλένθια στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Οι Μαδριλένοι, παρά το γεγονός πως προηγήθηκαν με τον Ιγκουαΐν στο 10ο λεπτό, ισοφαρίστηκαν χάρη σε γκολ του Ζόνας. Στη φάση της ισοφάρισης, τραυματίστηκε ο Πορτογάλος αμυντικός της «Βασίλισσας», Πέπε που διακομίστηκε μάλιστα στο νοσοκομείο λόγω χτυπήματος στο κεφάλι. Η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία και σήμερα πήρε εξιτήριο. Την απώλεια της Ρεάλ εκμεταλλεύτηκε η Μπαρτσελόνα που συνέτριψε με 5-1 τη Σοδιεδάδ με τον Βίγια να επανέρχεται από τον τραυματισμό του και να σκοράρει για τους «μπλαουγκράνα». Σήμερα, εξάλλου, η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Σονγκ, Καμερουνέζου αμυντικού χαφ από την Αρσεναλ.

Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, Μάλαγα, νίκησε εκτός έδρας τη Θέλτα Βίγκο με 1-0 χάρη σε γκολ του Καμερουνέζου επιθετικού Φαμπρίς Ολίγκα. Ο τελευταίος έγινε ο νεότερος σκόρερ όλων των εποχών στην Πριμέρα Ντιβιζιόν σκοράροντας σε ηλικία 16 ετών και 98 ημερών, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Ικερ Μουναΐν που στις 4 Οκτωβρίου του 2009 είχε πετύχει γκολ για λογαριασμό της Μπιλμπάο σε ηλικία 16 ετών και 289 ημερών.

Εντυπωσιακή νίκη πραγματοποίησε η Ρεάλ Μπέτις, που επικράτησε με 5-3 εκτός έδρας της Αθλέτικ Μπιλμπάο στο «Σαν Μαμές». Στη Γερμανία, η χρονιά ξεκίνησε παραδοσιακά με αγώνες Κυπέλλου στο οποίο πραγματοποιήθηκαν ως συνήθως εκπλήξεις. Μεγαλύτερη όλων, η νίκη της Καρλσρούης (ομάδα τρίτης κατηγορίας) με 4-2 επί του Αμβούργου, ενώ με το ίδιο σκορ αποκλείστηκε και η Βέρντερ Βρέμης από την Πρόισεν Μίνστερ επίσης τρίτης κατηγορίας. Συνολικά, 6 ομάδες της Μπουντεσλίγκα έμειναν εκτός συνέχειας στο κύπελλο. Ο Στέλιος Μαλεζάς πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στη νίκη της Φορτούνα Ντίσελντορφ επί της Βάκερ Μπουργκχάουζεν με 1-0. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, σκόραρε στη νίκη της Σάλκε με 5-0 επί της Ζάρμπριγκεν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή