ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Επι σκοπον

Ο Παναθηναϊκός θέλει να κάνει απόψε το πρώτο βήμα προς τους ομίλους του Champions League και ταυτόχρονα, να ανοίξει με αισιοδοξία και πίστη τον δρόμο προς την οικονομική ανάκαμψη. Αυτή είναι η ουσία του αγώνα με τη Μάλαγα στο «La Rosaleda».

Εντάξει, υπάρχει και η ρεβάνς της επόμενης Τρίτης, στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ομως αν δεν μπορέσει να πάρει το θετικό αποτέλεσμα στην έδρα της αντιπάλου του, οι ελπίδες σίγουρα θα έχουν μειωθεί πολύ. Και ποιο είναι αυτό το αποτέλεσμα;

Πρώτον, να μην ηττηθεί. Κι αν δεν μπορέσει να το αποφύγει αυτό, τουλάχιστον να πετύχει ένα γκολ και η διαφορά να είναι ανατρέψιμη. Ο στόχος, δύσκολος, αλλά όχι ανέφικτος. Εστω κι αν η ισπανική ομάδα, παρά τα διοικητικά της προβλήματα, είναι -θεωρητικά- πολύ πιο ισχυρή από αυτήν του Φερέιρα.

Ο Πορτογάλος προπονητής γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τα πλεονεκτήματα, αλλά και τις αδυναμίες της ομάδας του Χιλιανού Μανουέλ Πελεγκρίνι. Γι’ αυτό και πιστεύω πως μπορεί να μπλοκάρει τα ατού της και να εκμεταλλευθεί τα κενά της.

Αρκεί να έχουν και τις δυνατότητες, αλλά και το «καθαρό μυαλό» οι παίκτες του να εφαρμόσουν στον αγωνιστικό χώρο τις οδηγίες του. Ειδικά αν δεχθούν γκολ στο ξεκίνημα του αγώνα.