Πρωτοφανής κινητικότητα και… καραμπόλες εν όψει ΕΕΑ

Πρωτοφανής κινητικότητα και… καραμπόλες εν όψει ΕΕΑ

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγώνα δρόμου δίνουν οι «προβληματικές» ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ και οι συναρμόδιοι φορείς ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα που υπάρχουν και να μπορέσουν να παίξουν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, χρησιμοποιώντας τους παίκτες που απέκτησαν στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού.

Το πρόβλημα εστιάζεται στις ΠΑΕ ΑΕΚ, ΟΦΗ και Πανιώνιο οι οποίες δεν έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν φορολογική ενημερότητα και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν θα καταφέρουν ούτε μέχρι αύριο που είναι η καταληκτική ημέρα.

Αύριο θα συνεδριάσει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, όμως ακόμη κι αν δεν δώσει πιστοποιητικά συμμετοχής, οι ομάδες αυτές θα πάρουν κανονικά μέρος στο πρωτάθλημα αφού η όποια ποινή τους θα εκδοθεί πολύ αργότερα από τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου.

Ωστόσο, αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη χρησιμοποίηση των παικτών που απέκτησαν το καλοκαίρι και για τους οποίους δεν μπορεί να εκδοθεί δελτίο λόγω έλλειψης ενημερότητας. Χθες οι τρεις ΠΑΕ απευθύνθηκαν στην Επιτροπή Ιδιότητας και Μεταγραφών της ΕΠΟ ζητώντας να εκδώσει «προσωρινά» δελτία στους ποδοσφαιριστές μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Η απόφαση της επιτροπής της ΕΠΟ αναμένεται σήμερα. Επίσης, σύμφωνα με χθεσινές πληροφορίες, σήμερα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τροπολογία για τη ρύθμιση των χρεών των ΠΑΕ.

Η τροπολογία θα κατατεθεί από το υπουργείο Οικονομικών και θα περάσει την Τρίτη σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης. Με βάση τις παραπάνω εξελίξεις το χειρότερο σενάριο για τις τρεις «προβληματικές» ΠΑΕ είναι να μην εκδώσει η ΕΠΟ προσωρινά δελτία. Σε αυτήν την περίπτωση η ΑΕΚ θ’ αντιμετωπίσει μεγάλο πρόβλημα αφού έχει αυτή τη στιγμή 12 συμβόλαια εκ των οποίων τα τρία είναι τερματοφυλάκων, άρα δεν θα μπορεί να παρατάξει ούτε ενδεκάδα.

Αν συμβεί αυτό η ΑΕΚ θα θέσει αίτημα αναβολής του αγώνα της πρεμιέρας το οποίο θα εξεταστεί από έκτακτο Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ που θα γίνει την Παρασκευή διά περιφοράς. Πάντως, η Παναχαϊκή, μετά την ΕΕΑ, έστειλε χθες εξώδικο και στον ΟΠΑΠ τον οποίο κατηγορεί για παράνομη χρηματοδότηση ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ και του ζητά να πάρει πίσω τα χρήματα που έχει δώσει, αλλιώς θα κινηθεί δικαστικά εναντίον του. Χθες, η ΕΠΟ έστειλε δύο επιστολές στη Σούπερ Λιγκ ζητώντας να πάρει άμεσα θέση επί του αιτήματος της Φούτμπολ Λιγκ να ανέβουν πέντε ομάδες στην κατηγορία. Η Σούπερ Λιγκ θα απαντήσει αρνητικά, ωστόσο ασκούνται πιέσεις ώστε να δεχθεί το σενάριο να πέσουν δύο και ν’ ανέβουν τέσσερις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή