Ενα γκολ που δεν ήρθε ποτέ για τον ΠΑΟ

Ενα γκολ που δεν ήρθε ποτέ για τον ΠΑΟ

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ψηλά εμπόδια» στον δρόμο του Παναθηναϊκού προς τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ έβαλε η Μάλαγα με τη νίκη της με 2-0 χθες βράδυ στο «Ροσαλέδα», στο πρώτο ραντεβού των δύο ομάδων στα πλέι οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης. Στους «πράσινους» κόστισαν οι αμυντικές αδυναμίες που εμφάνισαν ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, όταν και δέχθηκαν δύο γκολ μέσα σε 17 λεπτά. Οι «Ισπανοί» έδωσαν χώρο στην ελληνική ομάδα στο δεύτερο μέρος, αλλά οι σημαντικές ευκαιρίες του Παναθηναϊκού δεν κατέληξαν σε ένα γκολ, το οποίο θα άλλαζε τις ισορροπίες της ρεβάνς της Τρίτης στο ΟΑΚΑ.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η χθεσινή ήταν η 13η επίσκεψη των «πρασίνων» στην Ισπανία, γνωρίζοντας τη 12η ήττα από την Μάλαγα (έχουν και μία ισοπαλία), που παρεμπιπτόντως δεν έχει περάσει ποτέ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Να σημειωθεί πως στην Ανδαλουσία βρέθηκε ο Γιάννης Αλαφούζος, όπως και οι Ελευθεράκης, Γόντικας και Κωνσταντίνου, μαζί με 100 Ελληνες, οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Με τη σέντρα, οι γηπεδούχοι, έχοντας τη συμπαράσταση 25.000 φιλάθλων τους, πίεσαν ψηλά και αναζήτησαν ένα γρήγορο γκολ. Με «μαέστρους» τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού Εντσο Μαρέσκα και τον Ελισέου έδειχναν ικανοί να δημιουργήσουν, ανά πάσα στιγμή, ρήγματα στην άμυνα των φιλοξενουμένων.

Το πρώτο γκολ ήρθε στο 17΄. Ο Χοακίν εκτέλεσε κόρνερ, ο Ουέλινγκτον πήρε την κεφαλιά, ο Βύντρα έχασε τον Ντεμικέλις που έστειλε με προβολή την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του ανήμπορού να αντιδράσει Καρνέζη. Η καθολική υπεροχή της Μάλαγα στο πρώτο ημίχρονο φάνηκε από την κατοχή της μπάλας, που έφθασε έως και σε 62% υπέρ των γηπεδούχων. Οσο κυλούσε ο χρόνος, το σκηνικό δεν άλλαξε κι έτσι στο 34΄ ήρθε το δεύτερο γκολ από τον Ελισέου με σουτ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου τα δεδομένα διαφοροποιήθηκαν. Οι παίκτες του Πελεγκρίνι οπισθοχώρησαν δίνοντας χώρο στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, που αν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί και, γιατί όχι, πιο τυχεροί στην τελική προσπάθεια, θα είχαν παραβιάσει την εστία του ικανότατου Καμπαγέρο.

Ο γκολκίπερ των «Ισπανών» είπε δύο φορές «όχι» στους Φορναρόλι και Τοτσέ, οι οποίοι βρέθηκαν σε πλεονεκτική θέση μετά από εκπληκτικές πάσες των Κατσουράνη και Σισοκό. Επίσης, έπειτα από καταπληκτική ενέργεια ο Σισοκό (ήταν ο κορυφαίος) τροφοδότησε και τον Μαυρία, που από το ύψος του πέναλτι και χωρίς πίεση έστειλε την μπάλα πάνω από την οριζόντιο δοκάρι.

Γεγονός είναι πως όποτε οι παίκτες του Φερέιρα άσκησαν πίεση, η άμυνα της Μάλαγα εμφάνισε αδυναμίες, τις οποίες αν ο Παναθηναϊκός εκμεταλλευθεί στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ, ενδεχομένως να καταφέρει να πετύχει μία μεγάλη νίκη – πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΜΑΛΑΓΑ: Καμπαγέρο, Γκάμεθ, Μονρεάλ, Ουέλινγκτον, Ντεμικέλις, Τουλαλάν, Μαρέσκα (69΄ Καμάτσο), Ελισέου (78΄ Ντούντα), Ισκο, Χοακίν, Οτίνγκα (70΄ Μπουονανότε).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μπουμσόνγκ (64΄ Αντρέ Πίντο), Βελάσκες, Βιτόλο, Κατσουράνης, Ζέκα (39΄ Χριστοδουλόπουλος), Μαυρίας, Σισοκό, Φορναρόλι (69΄ Τοτσέ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή